Poetpot

Zodra tv-reclames beweren dat een product "nu nóg lekkerder" is of een "verbeterde formule" heeft, word ik altijd wat nerveus. Die kreten suggereren namelijk dat het voorheen dus blijkbaar een onverteerbare sluipmoordenaar was.

Daar moest ik aan denken bij het bericht dat de Van Heemstraweg (alweer!) op de schop gaat "omdat de weg veiliger moet".

Ik tuf er bijna dagelijks over heen en voelde me voorheen zelden onveilig. Maar goed, een nieuwe asfaltlaag is zeker geen overbodige luxe. Gewoon de boel een weekendje dicht , twee nachten doorhalen en 't scheurt weer lekker door.

Nou, vergeet het maar... Voor die paar tonnen teer gaat de weg maanden op slot. Uiteraard blijft de gemeente u en mij pesten door ook hier voortaan de bushalte niet naast maar óp de rijbaan te positioneren. De verkeersdeskundigen die dat maar blijven adviseren wens ik extreem lange files van gemiddeld 2 weken naar hun vakantieadres toe.

Tot nu toe lukte het niemand op de proppen te komen met de meerwaarde van dergelijke haltes. Het is verreweg de meest irritante manier om het verkeer op te houden en de Van Heemstraweg schiet sowieso al niet op. Daarnaast komen er allemaal aanpassingen die vooral optisch zijn en waarvan ik de meerwaarde nauwelijks kan ontdekken.

Maar de Gelderlander onthulde terloops de ware reden voor dit project: subsidie vanuit de provincie.

De gemeente krijgt weer eens een bijdrage voor dit half miljoen kostende project en dus staan ze vooraan. De provinciale poetpot schittert en blinkt zo dat menig wethouder blind lijkt voor het feit dat "wij" opdraaien voor een groot deel van de onkosten.

Overigens woont burgemeester van Eert zelf aan het deel van de weg dat tijdelijk wordt afgesloten. Ik stel voor de bouwkeet nu alvast op zijn oprit te parkeren. Daar is vast nog wel subsidie voor.

Dhr. E. van Wijk