Lothar.
Lothar. Foto: John van Gelder

Lothar ist fertig voor Maas en Waalse Oktoberfeesten

AFFERDEN – Lothar is inmiddels hét boegbeeld van de Maas en Waalse Oktoberfeest. Hij figureerde in diverse promotiefilmpjes en vorig jaar presenteerde hij voor de eerste keer het bier- en schlagerfeest. Das erste Jubiläum van Maas en Waalse Oktoberfeesten staat voor de deur en daar is Lothar ook van de partij. Het feest vindt plaats op zaterdagavond 17 september.

In het dagelijks leven is Lothar Brian Vrijaldenhoven. Geboren in Winssen en al 18 jaar woonachtig in Afferden met zijn vrouw en kinderen. 'Maar speciaal voor de Maas en Waalse Oktoberfeesten kruip ik in de huid van de Deutsche Lothar', vertelt hij met een Duits accent. Zijn alter ego is ontstaan nadat hij bij de pronkzittingen in Afferden samen met een kameraad de act 'Die Lustigen Dorfmusikanten' opvoerde. 'Dat werd ontzettend goed ontvangen en dat zagen ook de organisatoren van de Maas en Waalse Oktoberfeesten. Zij vroegen me toen om als dit typetje aan te sluiten bij de Oktoberfeesten.'

In de huid van
Vrijaldenhoven heeft nooit les in presenteren of acteerles gehad. 'Zodra ik mijn Lederhosen aantrek en een pruik opzet, kruip ik in de huid van Lothar en gaat het allemaal vanzelf. 'Omdat hij veel met Duitse collega's samenwerkt, kost het accent geen moeite. 'Van zenuwen heb ik ook geen last. Als ik op het podium sta, overzicht heb over al die vrolijke mensen die zich hebben uitgedost in Lederhosen en Dirndl's sta ik te popelen om er een geweldige avond van te maken.'
Hoogtepunt
Hoogtepunten voor Lothar zijn de opening van het Oktoberfeest van vorig jaar met het aanslaan van het vat en de opkomst van Dennie Christian. 'De energie in de zaal was geweldig. Ik zie er dan naar uit om tijdens de jubileumeditie opnieuw het podium te betreden en feestgangers te entertainen.' Deze editie ziet er iets anders uit. Op zaterdagmiddag is er een Schunkelnmittag voor jong en oud in plaats van de seniorenmiddag en de gezinsdag op zondag. Op zaterdagavond is traditiegetrouw het Oktoberfeest. Op vrijdag vindt het evenement Marquee plaats.

Voorverkoop
Het volgende 'optreden' van Lothar is tijdens de voorverkoop. Op vrijdag 20 en 27 mei van 19.00 tot 21.30 uur start de voorverkoop van entree kaarten en munten in De Meent in Afferden. Tijdens de voorverkoop kunnen alleen de entreekaarten van het Oktoberfeest en de combikaarten (Marquee (16+) en Oktoberfeest (18+)) worden gekocht. Kaarten kosten 17,50 euro en een combikaart 25 euro. De reguliere kaartverkoop voor zowel het Oktoberfeest als ook voor Marquee via internet start na de voorverkoop. Kijk voor meer informatie op de vernieuwde website: www.maasenwaalseoktoberfeesten.nl.