Afbeelding
Foto: Museum Kasteel Wijchen

Wandelen in Weurt

Zondag 1 mei

Activiteit:        Natuurwandeling
Locatie:         Past. v/d Marck         straat 7, Weurt
Tijd:        10.30 tot 12.00 uur

Het Dijkmagazijn verzorgt een wandeling langs de oevers van de Weurtse Plas en de Waal. De gids kent dat gebied op zijn duimpje en wijst er de mooiste plekjes en vondsten aan. Deelname bedraagt 5,50 euro, voor kinderen 4,50 euro inclusief consumpties. Voor meer informatie en reserveren: hetdijkmagazijn.nl en facebook.com/dijkmagazijn.

Gospelduo

Activiteit:        Optreden
Locatie:        St. Annakerk
        Bergharen
Tijd:        11.00 uur

Henk Fransen, van het Maas en Waalse Gospelduo, verzorgt de zang en muziek tijdens de dienst in de St. Annakerk in Bergharen. Er staan weer mooie gezangen op het programma.

Rondleiding kasteel

Activiteit:        Rondleiding
Locatie:        Museum Kasteel
        Wijchen
Tijd:        14.00 uur

Museum Kasteel Wijchen geeft, net als elke eerste zondag van de maand, een open rondleiding in het kasteel. Onderweg ontmoeten de deelnemers Emilia van Nassau en Don Emanuel van Portugal, die ooit in het kasteel van Wijchen woonden. Vrijwilligers van het museum leiden bezoekers rond en beantwoorden vragen. Na de rondleiding kunnen deelnemers zelf het museum verkennen. Aanmelden is niet nodig, maar vol is vol. Voor meer informatie over de collectie van het museum en toegangsprijzen, zie: www.museumwijchen.nl.

Dauwtraptocht Dreumel

Donderdag 5 mei

Activiteit:        Wandeling
Locatie:        Van Heemstraweg
        127a, Dreumel
Tijd:        07.00 tot 09.00 uur

IVN Maas en Waal houdt een dauwtraptocht langs het Tremelepad in Dreumel. Het pad is de naam van het in juli 2015 geopende Klompenpad, dat leidt door het buitengebied van Dreumel met een afwisseling van boomgaarden, grienden en weilanden. Gidsen vertellen over dit stukje natuur. Deelname aan de wandeling is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd. Voor meer informatie: ivn.nl/afdeling/maas-en-waal of tel. 0487 -59 16 65.