Staan de roze tulpen op 7 mei net zo mooi in bloei in Hernen?
Staan de roze tulpen op 7 mei net zo mooi in bloei in Hernen? Foto: Studio Pannekoek

Aftellen tot Giro Maas en Waal, deel 3: side events

Roze tulpen in Hernen en roze letters in Batenburg

HERNEN – Hans van Kerkhof, van hoveniersbedrijf De Meulenhof, is volop bezig met de voorbereidingen van de doorkomst van de Giro d'Italia. Vorig jaar al werden er door hem en een aantal dorpsgenoten 5.000 tulpenbollen geplant langs de Dreef in Hernen. De bedoeling is dat de roze tulpen in bloei staan als de wielerkaravaan op 7 mei langskomt. Maar gaat dat lukken…?

'Wij hebben er het volste vertrouwen in dat de tulpen uit zullen komen', vertelt Hennie van Kerkhof, de vrouw van Hans enthousiast. 'We hebben van de week het onkruid weggehaald rondom te tulpen, en we zagen de knoppen mooi zitten. Die zitten er volop in. Mocht het onverhoopt toch zo zijn dat de tulpen niet in bloei staan, dan kan er altijd nog gekozen worden voor plastic roze tulpen', vertelt ze.
Overigens kleuren niet alleen de tulpen roze in Hernen. Aan de Dreef zijn de palen bij de bomen omwikkeld met roze lint. Op de Hernenseweg zijn het de bomen zelf die zijn ingepakt. Op de omwikkelde delen is geen spoortje bruin meer te zien van het boomschors. Er worden tevens roze fietsen langs de Hernenseweg geplaatst.

Op zaterdag 7 mei, de dag van de doorkomst, zal bij Kasteel Hernen een groot scherm geplaatst worden, waarop de Giro van begin tot eind te zien is. Ook is er een Italiaanse markt gesitueerd.
Roze letters
In Batenburg wordt hard gewerkt aan het maken van letters van twee meter hoog en één meter breed. De letters vormen samen de tekst "Batenburg 'loves' Il Giro". De letters worden roze en komen te drijven ter hoogte van het strandje en de bakenbomen. De tekst is op deze manier zowel vanaf de dijk als de lucht goed te zien.

Afbeelding