Afbeelding
Foto: Patrick Derks

Een wereld van verschil met één euro

DRUTEN - Dat één euro een wereld van verschil kan maken, laat Derks Optiek & Hoortechniek zien. Eigenaar Patrick Derks doet een bijzondere oproep aan alle inwoners uit Maas en Waal, voor ex-werknemer Jesper Broens. Jesper heeft namelijk, net als 16.000 andere Nederlanders, Multiple Sclerose, oftewel MS.

De negenentwintigjarige Jesper, uit Bergharen, heeft MS in de fase secundaire progressief en is inmiddels in Nederland uitbehandeld. In Rusland daarentegen is wel een behandeling beschikbaar. In juli 2016 kan Jesper een stamceltransplantatie ondergaan. Een grote kans voor hem, mits hij het financieel kan bekostigen.
Naast zijn eigen geld is namelijk nog 60.000 euro nodig om de behandeling te kunnen betalen. Daarom doet Patrick een oproep aan alle inwoners van de gemeenten Druten (18.404 stuks), West Maas en Waal (18.708 stuks) en Wijchen (40.804 stuks) én het dorp Bergharen (1.850 stuks): kom langs bij Derks Optiek & Hoortechniek en doe één euro in de pot voor Jesper. 'Laten we samen, middels één euro per inwoner, de 60.000 euro die hij nodig heeft bij elkaar brengen en een sprankje hoop omzetten in de kans van zijn leven.'
Derks Optiek & Hoortechniek is gevestigd aan de Markt 1d in Druten. Meer informatie over de Crowdfundingsactie is te vinden via www.dreamordonate.nl.