Foto: Bob Walker
Foto: Bob Walker Foto: Bob Walker

Shin Sei Ryu is volwaardige school

BEUNINGEN - Wat in 2011 begon als een wild idee van twee vrienden, is uitgegroeid tot een groot succes: Shin Sei Ryu. Gestart met zes geïnteresseerden in Japanse zwaardkunst, en geëvolueerd tot volwaardige school met zes disciplines en 80 leerlingen.

Bij Oosterse Krijgskunsten denken mensen al gauw aan vechtsport. 'Wij denken niet in vechten', legt Bob Walker uit. 'Om die reden hebben wij het liever over krijgskunsten. O Sensei, de grondlegger van Aikido, was van mening dat elk gevecht wat je niet hoefde te leveren een gewonnen gevecht was. Voor Shin Sei Ryu zijn de uitgangspunten: goed in je vel zitten, genieten en zeker zijn van jezelf. Een win/win voor iedereen.'
In Beuningen bevindt zich de enige echte Junior Ninjaschool van Nederland. Ruim dertig Junior Ninja's, verdeeld over diverse lesuren per week, vliegen over de mat alsof het apen zijn en leren gezamenlijk omgaan met stress, pestgedrag, stokken, zwaarden en pijl en boog. 'Vanaf het moment dat zij binnenkomen voelen ze zich als een vis in het water, en worden zij opgenomen door de groep. Het maakt niet uit welke kleur band je hebt, iedereen is gelijk.'

Training
Een training bestaat uit rollen, vallen, diverse technieken leren uit bijvoorbeeld Aikido en Judo en een spel. Spelenderwijs leren de kinderen zelfverdediging en leren zij stevig op hun benen staan.
Zowel kinderen als volwassenen zijn welkom voor het volgen van gratis proeflessen. Informatie over Shin Sei Ryu is te vinden op facebook.com/shinseiryunetherlands en shinseiryu.nl. Contact opnemen met Bob Walker kan ook, via tel. 06-27 08 26 56.