In de openingsweek waren er verschillende demonstraties, onder meer over nagelverzorging.
In de openingsweek waren er verschillende demonstraties, onder meer over nagelverzorging. Foto: Markeon

Verbouwing en restyling DIO Drogisterij

Vernieuwend en vertrouwd

BENEDEN-LEEUWEN - Lionne de Kadt kreeg in 1997 de kans om de DA Drogisterij aan de Zandstraat in Beneden-Leeuwen over te nemen. Ruim tien jaar later ontstond de behoefte om drogisterij L'Avenir te vernieuwen, maar de markt kwam steeds verder onder druk te staan, en bovendien was de DA-formule zoekende naar een beter concept voor de retail. Geen gunstige periode voor een grootscheepse verbouwing. Inmiddels staan de zaken er beter voor voor De Kadt.

Het tij keerde eigenlijk pas vorig jaar, toen DA koos voor hard-franchise, waarbij de meeste aspecten worden bepaald door de franchise-gever. Tegelijkertijd wankelde de DA-drogisterijketen, waarop Lionne de beslissing nam om van formule te wijzigen. Ze koos voor D.I.O., een groeiende full-service drogisterijformule met uitdagende kansen.

Verbouwing
Al snel na de formulewisseling werd besloten de winkel te restylen. Twee weken geleden sloot de winkel voor een grootse verbouwing. Er kwamen een nieuwe vloer, plafond en alles wat zich daartussen bevond. Van 's morgens vroeg tot 's avonds laat werd er geklust.

Lionne mocht daarbij rekenen op steun vanuit de D.I.O.-organisatie, maar zeker ook op haar trouwe medewerkers. 'Ineke werkt hier al 38 jaar in de drogisterij, en Lucia al 18 jaar. Ik kan rekenen op de onvoorwaardelijke steun van alle medewerkers', vertelt Lionne trots.

Heropening
De winkel is nog maar net heropend en nu al is het een drukte van belang. De voorzijde van de winkel biedt veel beleving. Noodzakelijke producten uit het assortiment vind je achterin de moderne zaak, die zeer overzichtelijk oogt, door de lage stellingen, de energiezuinige verlichting en de frisse kleuren.
De nadruk ligt steeds meer op producten op natuurlijke basis. De vertrouwde sfeer is gebleven in de drogisterij, met de toonbank als centraal punt, die niet alleen als afrekenpunt dient, maar zeker ook als adviesbalie, waar het deskundige personeel je graag te woord staat.