Foto: Wim Mönnich
Foto: Wim Mönnich Foto: Wim Mönnich

Vernieuwd De Tuut opent seizoen

APPELTERN - Museum De Tuut is vernieuwd. Om deze reden wordt het museum zaterdag 2 april officieel heropend. Vanaf dat moment is het museum zes dagen per week geopend voor publiek.

Een samenwerking tussen De Tuut en de Doederij maakt het mogelijk dat het museum vanaf 2 april ook buiten de stoomweekenden geopend is. Het stoomgemaal staat dan weliswaar niet onder stoom, maar er is wel van alles te zien. Een informatieve zelf-rondleiding geeft een beeld van het functioneren en de betekenis van De Tuut. Bezoekers zien en lezen over de bouw van het stoomgemaal, de geschiedenis ervan en de armoede en ontberingen van de mensen in Maas en Waal in de negentiende eeuw. Een introductiefilm toont het leven in Maas en Waal 100 jaar geleden.
Voor groepen van tenminste vijftien personen worden rondleidingen gegeven. Verder is het mogelijk om individueel of onder begeleiding, vlakbij De Tuut, een historische wandeling te maken. Aanmelden minstens een week van te voren via info@de-tuut.nl. De Tuut is geopend van dinsdag tot en met zondag, van 11.00 tot 16.00 uur. Meer info: www.de-tuut.nl.