Sabotage!

Burgemeester Carol van Eert is een saboteur. Ja, ik stond er ook van te kijken, maar de Beuningse afdeling van de SP beweert het in een ingezonden brief. Dus wie ben ik om het tegen te spreken? Wie ik ben vragen trouwens meer mensen zich af, maar da's een andere column.

Laten we wel zijn, een beetje SP'er maakt er een sport van verongelijkt door het leven te gaan, dus uiteindelijk komt iedereen aan de beurt. Wel zo sociaal, immers. Ditmaal is Carol de gebeten hond, omdat hij de organisatie van het referendum ietsjes anders aanpakt dan bij reguliere verkiezingen. Er zijn wat minder stembureaus en ook komen er geen grote aanplakborden langs de straten. Wat u zegt, sabotage!

Een SP-woordvoerder gaf afgelopen week bij RTV Totaal schoorvoetend toe dat die krachtterm vooral bedoeld was om mensen te 'prikkelen'. En dat je daar schaamteloos een burgemeester voor slachtoffert, ach... Ik vind 'karaktermoord' overigens ook een alleraardigste, oh zo prikkelende krachtterm.
Maar wordt het de kiezer onmogelijk gemaakt te stemmen? Welnee. Het kan in alle kernen en Beuningen telt zelfs zes stembureaus. Het is dus niet alsof er slechts één stembus is, die Carol eigenhandig angstvallig verborgen houdt achter de prullenbak op z'n kantoor.
En wat het ontbreken van affiches betreft? Top! Die gigantische, foeilelijke houten panelen ontsieren bij elke verkiezing maandenlang het straatbeeld. Sowieso wordt niemand blij van de opgeblazen koppen van onze politieke kopstukken op die posters.
Toppunt is nog wel dat de SP in diezelfde brief vraagt waar de raadsleden blijven die fel ageren tegen de gang van zaken. Inderdaad: waar zijn die SP-raadsleden in Beuningen? Al jaren schreeuwt de partij moord en brand bij allerlei kwesties, maar zelf verantwoordelijkheid nemen en deelnemen aan de verkiezingen is er niet bij. Nu beloven ze weer om in 2018 dan echt een keer mee te doen.

Zullen we afspreken dat als de SP eindelijk eens meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen de gemeente dan alle stembureaus weer open gooit?

Dhr. E. van Wijk