Foto: Twan van der Zandt
Foto: Twan van der Zandt Foto: Twan van der Zandt

DIO´30 wordt tweede via monsterscore

DRUTEN - DIO'30 heeft tegen een gehavend Fortissimo, dat noodgedwongen aantrad met de nodige invallers, een forse winst behaald. De ploeg is daardoor opgeklommen naar de tweede plaats.

DIO'30 kende ook de nodige afwezigen, maar dit had geen gevolgen voor het resultaat. DIO'30 ging aanvallend van start en kreeg al snel de nodige kansen. Het wist maar liefst negen keer te scoren en gaf zo goed als niets weg. De ploeg wist al combinerend de ene na de andere aanval op te zetten, wat het onmachtige Fortissimo vaak tot wanhoop dreef. Ondanks dat bleven de bezoekers sportief en probeerden ze te voetballen. De score had halverwege de wedstrijd nog hoger uit kunnen pakken, maar een schot van Vincent van Hees ging in het zijnet.

In de tweede helft leek Fortissimo wat terug te willen doen. Het kreeg wat kleine kansen, maar DIO'30 ging door met scoren. De Drutense voetballers gingen nog wel op jacht naar de 10-0, maar verder dan een schot van Arthur van den Eeckhout, die knap werd gekeerd door Alex Aalders, kwam het niet.

DIO´30 is door deze fraaie overwinning, en het gelijke spel van Beuningse Boys, opgeklommen naar de tweede plaats.
Na het vrije paasweekend van volgende week gaat DIO´30 op bezoek bij Echteld. Dat is de laatste jaren een lastig duel geweest en beloofd ook nu weer een pittige klus voor DIO´30 te worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur.