Roel van den Brink en Frans van der Donk.
Roel van den Brink en Frans van der Donk. Foto: Hein Baks

Feestelijk moment voor De Verleiding

DEEST - Eetcafé De Verleiding in Deest is een populaire plek voor mensen die een hapje en/of een drankje willen nuttigen of gewoon op zoek zijn naar gezelligheid. Eigenaar Roel van den Brink verlengde daarom vorige week het huurcontract met pandverhuurder Frans van den Donk.

Woensdagochtend, kwart voor tien 's ochtends. Roel van den Brink en Frans van den Donk zitten aan tafel in De Verleiding en drinken een kop koffie. Voor champagne is het nog te vroeg, maar een feestelijke aanleiding is er wel. Het gaat goed met de horecazaak, zo goed dat Roel heeft besloten het huurcontract met maar liefst vijf jaar te verlengen.
'Na een startperiode van een jaar kan ik maar tot één conclusie komen, namelijk dat De Verleiding goed loopt, dat we er hier plezier in hebben en dat ik dus graag teken voor de volgende vijf jaar', aldus Roel.
De samenwerking met Frans verloopt zeer goed laat de jonge eigenaar, die binnenkort naar deze contreien verhuist, weten. Frans: 'Ik vond het belangrijk dat voor Deest een mooie horecagelegenheid behouden bleef. Dat is gelukt en daar ben ik zeer verheugd over.'

Hapje én drankje
'Veel mensen denken dat De Verleiding alleen een gelegenheid is om goed te eten, maar het is ook een prima plek om alleen een drankje te nuttigen. We hebben maar liefst vijf bieren op tap. In de zomer ook echt Duits weizenbier uit het klooster. Heerlijk verfrissend met onze specialiteit tournedos bijvoorbeeld. Maar ook als iets niet op de kaart staat zullen wij alles doen om het gewenste gerecht te bereiden', zo vertelt Roel, die glimmend van trots het contract tekent.
En zo is Deest ook de komende vijf jaar klaar om verleid te worden.