De leerlingen op Times Square, New York.
De leerlingen op Times Square, New York. Foto: Milan Janssen

Leerlingen Pax Christi op studiereis naar New York

DRUTEN - Dertien VWO-'ers uit de vijfde klas van het Pax Christi College hebben van 6 tot 12 maart New-York bezocht. Moe zijn ze er nog van. Niet zozeer van het lopen, maar vooral van de vele indrukken.

Door Constance Moolhuijzen

'Het was overweldigend. Zo'n unieke reis. Toen we eenmaal door New York liepen, vroegen we onszelf af of dit wel echt was', zeggen Inge van de Klok en Fleur Verhoeven, twee van de dertien leerlingen die de reis maakten.

Econasium
Economie docent Milan Janssen is de bedenker van, en organisator achter deze reis. 'New York is het financiƫle hart van Amerika, en waar kun je leerlingen uit deze klas beter mee naar toe nemen. In het kader van een keuze programma - het Econasium - voor dit leerjaar, leek me dit een prachtige gelegenheid.' Janssen was al eerder in New York geweest en kon, dankzij die ervaring, deze unieke reis perfect vormgeven. Voor de trip was echter wel geld nodig. Mede door een royale sponsoring van de Rabobank werd de studiereis mogelijk gemaakt.

Educatie
Het moest een combinatie worden van zowel educatieve als culturele aspecten. Een bezoekje aan Wall Street, de bekendste straat in de wereldeconomie, stond op het programma, maar ook de Centrale Bank werd bezocht. Ook een bezoekje aan de New-Yorkse Rabobank stond op het programma, waar de leerlingen spraken met twee Nederlanders die daar werken. Daarnaast werden de openbare bibliotheek, het Stadhuis en de Columbia University bezocht.

Cultuur
In het kader van culturele uitstapjes waren er een excursie naar Times Square en Rockefeller Center, en ging het gezelschap met de watertaxi naar Brooklyn Heights. De leerlingen bezochten ook de plaats waar de Twin Towers stonden, met het bijbehorende museum.

Een fietstour in Central Park betekende de afsluiting van de reis, om vervolgens in de namiddag terug te vliegen naar Schiphol. 'Alles hebben we te danken aan 'onze' docent Milan Janssen, en dan spreken we namens de gehele groep', besluiten Inge en Fleur.