John Cobussen verzorgt de perkplantjes.
John Cobussen verzorgt de perkplantjes. Foto: Markeon

Het voorjaar start bij GroenRijk

BENEDEN-LEEUWEN - De lentekriebels brengen de mensen weer in beweging. De tuin verdient weer alle aandacht en het interieur kan ook wel wat frisse tinten gebruiken. Tijd dus om er eens lekker op uit te gaan.

De lente straalt je direct tegemoet als je bij GroenRijk de entree passeert. Vrolijke viooltjes en kleurrijke primula's trekken de aandacht en bieden het voorjaarsgevoel op een presenteerblaadje. Mede-eigenaar John Cobussen vertelt: 'Direct na de jaarwisseling weten we al hoe we, in het complete tuincentrum, de gedaantewisseling van de winter naar het voorjaar gaan vormgeven. Daarbij volgen we nauwkeurig de trends, daarin ondersteund door onze formule. We maken al vroeg een begin met de decoratiematerialen. Dan volgt de zogenaamde 'levende handel'. Dat geldt zowel voor het interieur als voor tuin en terras. Nu al wil men kleur in de tuin, maar men kan ook het voorjaar in huis halen, want er is een ruim en fris assortiment aan kamerplanten, decoratie en paasartikelen.'

Afscheid van de winter
Als je eenmaal een bezoek hebt gebracht aan GroenRijk, heb je definitief afscheid genomen van het winterseizoen en prikkelt het voorjaar in al je aderen. Niet alleen voor de borders, het gazon en de vijver kom je naar GroenRijk, maar ook voor bijvoorbeeld schitterende waterornamenten. De moestuin krijgt ook weer meer aandacht, en daarvoor hoef je niet per definitie een grote tuin te hebben. Je kunt al met een vierkante meter je eigen groenten, fruit en kruiden telen.

Sfeervolle decoratiematerialen en praktische tuingereedschappen en -materialen zijn er in overvloed. Op de afdeling tuinmeubelen is de nieuwste collectie gepresenteerd. John Cobussen: 'Dit jaar zien we vooral weer de frissere kleuren terugkomen, waar de afgelopen twee jaren vooral de wat soberder kleuren de trend waren. Ook is er weer veel aandacht voor de buitenkeuken en de barbecue. De consument wil graag veel tijd buiten doorbrengen, en maakt daarbij steeds meer gebruik van eten bereiden in de tuin. We bieden daarvoor uiteenlopende mogelijkheden met een ruim assortiment', besluit John.

Lentefair
Op zondag 3 april is er bij GroenRijk een Lentefair waaraan verschillende regionale bedrijven hun medewerking verlenen. Meer informatie: www.groenrijkbenedenleeuwen.nl