Tingeling zoekt eitjes

Zon. 27 en ma. 28 maart

Activiteit: Voorstelling
Locatie:        Tempelstraat 6,
        Beuningen
Tijd:        10.30 uur

Poppentheater Tingeling speelt de voorstelling 'Het brilletje van egel', voor kinderen van twee tot vier jaar. Meneer egel is zijn brilletje kwijt en gaat op zoek. Tingeling vindt het brilletje tijdens het paaseitjes zoeken, en wil het houden, maar hoe moet het dan met meneer egel? Bij mooi weer mogen kinderen na afloop paaseitjes zoeken in de tuin van tante Tingeling. De entree bedraagt 3,50 euro. Reserveren van kaarten via tel. 024-67 77 034.

Poort kasteel weer open

Activiteit:Rondleiding
Locatie:        Dorpsstraat 40,
        Hernen
Tijd:        13.00 tot 17.00 uur

Tijdens de paasdagen gaat de poort van Kasteel Hernen weer open voor publiek en is in een 'eierdop' te zien wat er allemaal op het programma staat in 2016. Naast de rondgang met de 'pratende lamp' zijn er allerlei ambachtsdemonstraties van onder andere het ambachtsgilde St. Thomas, kinderactiviteiten en exposities. De entree bedraagt 7,50 euro, voor kinderen van 4 t/m 12 jaar 4,50 euro en donateurs gratis. Voor meer info en reserveren: www.glk.nl/hernen of kasteelhernen@glk.nl.

Puur met noten

Zondag 28 maart

Activiteit:        Concert
Locatie:        De Schakel,
        Wijchen
Tijd:        15.00 uur

Het Maas en Waalse ensemble Puur met Noten geeft een voorjaarsconcert in De Schakel in Wijchen. Ze brengt werk van onder andere Johannes Brahms (Vier Gesänge für Frauenchor, 2 Hörner und Harfe, opus 17), Sylvia Maessen en Catharina van Rennes. Er wordt deels a capella gezongen, en deels met begeleiding van harpiste Diana de Vries en hoornisten Koen van Leersum en Jette van Zijl. Er is ook solowerk van Diana de Vries en muziek van Blazersensemble K5 te horen. Kaarten kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via Primera Druten, Gall & Gall in Beneden-Leeuwen en Wijchen, en De Rijk in Beneden-Leeuwen. Meer info via tel. 0487-59 58 26 of per mail: jgmmarkus1947@kpnmail.nl.

Jheronimus
Bosch

Donderdag 31 maart

Activiteit:        Lezing
Locatie:        De Kloosterhof,
        Weurt
Tijd:        20.00 tot 22.00 uur

Harrie Frijns geeft een lezing over kunstenaar Jheronimus Bosch. De entree bedraagt 16 euro. Inschrijven kan via de website: www.harriefrijns.nl/inschrijven.html.