The SPaX tijdens de voorronde.
The SPaX tijdens de voorronde. Foto: Maik Jansen

Finale Pocketpop 2016 belooft smeltkroes van muziekstijlen

PUIFLIJK - De voorrondes van Pocketpop zitten er op. 'Jury en publiek waren erg te spreken over de muzikale diversiteit van de deelnemers', vertelt Sander Paanakker van stichting Polderkolder. Er kan nog één keer genoten worden van al het muzikale talent, tijdens de grote finale op zondag 27 maart in De Lier in Puiflijk.

Nooit eerder meldden zich zoveel bandjes aan voor Pocketpop. Mede daardoor koos de organisatie ervoor zestien bands plus twee reserve bands te selecteren. Dat betekende dat er vier voorrondes waren, en er in elke voorronde vier bands optraden. 'Door de Polderkolder-jury zijn vier bands geselecteerd voor de finale. Dit zijn Hooleys Folkband, 12:04, Echo Empire en The SPaX geworden', aldus Paanakker.

De bands
De lokale band Echo Empire stond zes jaar geleden ook al op het podium van Pocketpop, maar toen onder een andere naam en met een andere zanger. Het is een echte rockband. Een muziekstijl die nog niet eerder klonk tijdens Pocketpop is van Hooleys Folkband. Zij brengen Ierse volksmuziek ten gehore. Muziek die zowel jong als oud laat meedeinen.

De band 12:04 brengt een grooving mix van rock, funk en rap. Een verrassende act met een geheel eigen sound. Het ervaren Speedrocktrio The SPaX is een drie eenheid in zijn puurste vorm. Back to basic, met gitaar, bas en drum, spelen zij een mix van punk, speedrock, rock&roll en southern blues.

Finale
Bij Pocketpop maken de bands kans op fantastische prijzen. De eerste prijs is twee dagen studiotijd bij AudioShed en de wisselbokaal. De tweede en derde prijs, alsmede de troostprijs, zijn cadeaubonnen van respectievelijk 150, 100 en 25 euro, te besteden bij Stockenhof muziek.

Een vijfkoppige professionele jury beoordeelt de bands in de finale en bepaalt uiteindelijk de winnaar. 'De finale belooft een ware smeltkroes van muziekstijlen te worden', sluit Sander af.

Kaarten
De finale van Pocketpop vindt plaats vanaf 21.00 uur in dorpshuis De Lier in Puiflijk, de deuren gaan om 20.30 uur open. Kaarten kosten 7,50 euro, voor jongeren onder de achttien 5 euro, en zijn verkrijgbaar aan de deur. Wie verzekerd wil zijn van een kaartje kan de organisatie benaderen via Facebook of per mail via info@stichtingpolderkolder.nl.

Meer informatie
Voor meer informatie over de bands en Pocketpop: www.stichtingpolderkolder.com of volg Polderkolder op social media.