Michelle Saris.
Michelle Saris. Foto: John van Gelder

Drutense vlogger MichellezzLife genomineerd voor VEED award

DRUTEN – Enzo Knol, MissLipgloss, Dylan Heagens, Teskuh… een rijtje namen waar de dertienjarige Michelle Saris uit Druten zich ook graag onder zou scharen. Maar zover is het nog niet. Nóg niet, want ze is hard op weg een digitale beroemdheid te worden. Onlangs werd ze met haar vlog MichellezzLife genomineerd voor de VEED award Vodafone YOU Talent 2016. Op 8 april wordt bekendgemaakt wie er met de prijs vandoor gaat. Er kan nog gestemd worden.

Door Aafke Labout

Veed festival, op zaterdag 9 april in de Westergasfabriek in Amsterdam, is hét evenement waar YouTube tot leven komt. Je vindt er een grote schare jonge YouTube fans, maar ook tientallen Nederlandse vloggers. Onder hen de Drutense Michelle. De dertienjarige gymnasiumscholier begon ruim een jaar geleden met vloggen. 'Ik bekeek toen al regelmatig vlogs van MeisjeDjamila en BeautyNezz, en het leek me leuk om ook zoiets te doen. Toen het vakantie was, en ik me een beetje verveelde, besloot ik voor de grap een vlog te maken. Het bleek een leuke bezigheid. Ik bleek het filmen en editen zo leuk te vinden dat ik er mee door gegaan ben', aldus Michelle.
In eerste instantie filmde ze vooral haar dagelijks leven, tegenwoordig maakt ze ook lifestyle video's en legt ze grappige sketches vast. Ook video's waarin ze bijvoorbeeld snoep test en de 'Smoothie Challenge' komen voor.

Volgers
Inmiddels is de Drutense ruim 100 vlogs en 3.000 volgers verder. De iPad heeft plaatsgemaakt voor een professionele camera en laptop. Het programma Sony Vegas werd verruild voor Final Cut Pro ('fijne software en makkelijker in gebruik'). Wekelijks is ze zo'n twaalf uur in de weer met het vloggen. Het maken van een filmpje duurt ongeveer een uur, het bewerken nog eens drie. En dat twee á drie keer per week.

Zelfvertrouwen
Wat het haar heeft opgeleverd? 'Ik heb meer zelfvertrouwen gekregen', aldus Michelle. 'Zelfs op school presentaties geven gaat me beter af dan voorheen.'

En hoe zit het financieel gezien? 'Geld willen verdienen is niet de juiste insteek als je begint met vloggen', benadrukt ze. 'Maar, als je flink wat volgers hebt, en je video's goed bekeken worden, kan vloggen zeker geld opleveren. Sinds ik Google Adsense aan mijn YouTube-kanaal heb gekoppeld ontvang ik maandelijks reclame inkomsten. Geen kapitalen hoor', vertrouwt ze ons toe, 'maar een bijbaantje op de zaterdag is voorlopig niet nodig.'

Kijken en stemmen
Bekijk de vlogs van Michelle op www.youtube.com/michellezzlife. Op Michelle stemmen kan via www.veed.nl/veed-awards.