Thijs Vos.
Thijs Vos. Foto: John van Gelder

Eerste boek Thijs Vos

DRUTEN - Vandaag, woensdag 23 maart, wordt het eerste boek van onze columnist Thijs Vos gepresenteerd. De titel is 'Warmte!'. Thijs schrijft sinds 25 juni 2014 wekelijks een column in de Maas&Waler. Een selectie van die columns staat in dit boek, samen met meer dan vijftig, vaak vermakelijke, stukjes over 'achter de schermen' van dertig jaar Agora Theater. De presentatie van het boek begint om 19.00 uur in de foyer van het Agora Theater.

Sinds juni 2014 heeft de column van Thijs Vos een vaste plek op pagina 5 van de Maas&Waler. Thijs schrijft over zijn eigen jeugd, de huidige jeugd, over mensen van zijn generatie en over alle andere mensen. Over dingen die hij heeft meegemaakt in zijn werk op een bankkantoor, en in zevenentwintig jaar in het Agora Theater. Het is geen geschiedenisboek, maar een verslag van zijn belevenissen daarmee.

In zijn stukjes komen ook dingen voorbij die te maken hebben met ernstige ziektes die hij heeft meegemaakt, zoals twee keer een hersenbloeding en keelkanker. Hij is heel sterk in het relativeren. Mooie kleine dingen, die we vaak over het hoofd zien, weet hij op de voorgrond te plaatsen. Soms beschrijft hij grote (inter)nationale onderwerpen en weet die te vertalen naar 'om de hoek'. Thijs is altijd weer op zoek naar de Menselijke Maat. Naar het menselijke verhaal achter de inlogcode. Naar warmte.

Eerste exemplaar
Bij de presentatie zal burgemeester Van Riswijk het eerste exemplaar in ontvangst nemen. Wim van der Zand van café De Bombardon zal met zijn sterke stem een paar liedjes zingen. Bas van der Hoeven, tot voor kort journalist en columnist van De Gelderlander, brengt een speciaal door hem geschreven column ten gehore. De presentatie is in handen van Frank Maas. Het boek is vanaf donderdag 24 maart te koop in Druten bij Primera, Bruna en Albert Heijn voor 9,95 euro.
Thijs signeert zijn boek op zaterdag 26 maart van 15.00 tot 18.00 uur in de Albert Heijn te Druten. Er volgen ook nog signeersessies bij Primera en Bruna.