Foto: Team CIOS1970
Foto: Team CIOS1970 Foto: Team CIOS1970

Mont Ventoux beklimmen voor ALS

FRANKRIJK - Loekie Bluijs fietst op 3 juni, binnen het team CIOS1970, de Tour du ALS voor Frank van der Wielen. Tour du ALS is een evenement waarbij de 'kale berg' beklommen wordt om geld bijeen te brengen voor onderzoek naar de oorzaak van en behandelmethoden voor ALS.

De sportieve Loekie Bluijs komt zelf uit Tilburg en is in contact gekomen met Frank van der Wielen via haar vader. Frank weet sinds november 2014 dat hij ALS heeft. 'Ik heb veel bewondering voor de manier waarop hij zich inzet en hoe hij omgaat met zijn ziekte. Ik heb al een paar keer voor het kankerfonds gefietst, maar wilde nu graag eens voor ALS fietsen. Zeker na het contact met FrankĀ“, vertelt Loekie. De Tilburgse heeft veel zin in de klim. 'Ik vind het leuk om te sporten en zie dit echt als een uitdaging.' Twee teamleden van Loekie, Marionne Joosten en Mia Bongers-Terra, gaan wandelen voor ALS en Frank.

Loekie wil samen met andere deelnemers binnen het team CIOS1970 zoveel mogelijk geld inzamelen, en roept iedereen dan ook op het team financieel te ondersteunen. Men kan een donatie doen op de actiepagina van de Tour du ALS via: deelnemers.tourduals.nl/team/127.