Afbeelding
Foto: Henry Engelaer

Lezing over wereldreis per zeilschip

BENEDEN-LEEUWEN - Op 13 juli 1998 vertrokken Henry Engelaer en zijn vrouw uit Nederland, om met hun zelfgebouwde zeilboot 'Adios Labor' een wereldreis te maken. In augustus 2001 keerden zij terug. Tijdens een lezing bij Atelier De Kat, op zondag 20 maart, vertelt Engelaer over dit grote avontuur.

Engelaer was tot 1998 eigenaar van een eigen scheepsbouwbedrijf. 'Toen ik 64 jaar oud was besloot ik te stoppen, en droeg het bedrijf over. Omdat ik al van jongs af aan met het water verbonden ben, besloot ik om samen met mijn vrouw een wereldreis te maken met een zelfgemaakte boot', vertelt hij. In juli 1998 vertrok de boot vanuit Nederland naar de eerste bestemming, Lissabon. Het echtpaar bezocht vervolgens plaatsen in onder meer het Caribisch gebied, Australiƫ, Zuid-Afrika, Zuid-Amerika, Indonesiƫ en Fiji.

'Het was een interessante en boeiende reis, een beleving die ik graag met anderen wil delen. Ik kan wel zeggen dat ik als ander mens ben teruggekomen', aldus Engelaer. Tijdens een twee uur durende lezing, met beelden, wordt men meegenomen naar prachtige oorden en vredige eilanden. De lezing is in Atelier De Kat, Past. Zijlmansstraat 1a te Beneden-Leeuwen en begint om 14.00 uur. De entree bedraagt 12 euro inclusief consumpties.