Popkoor Con Brio oefent in de kerk voor de Passion.
Popkoor Con Brio oefent in de kerk voor de Passion. Foto: Marion Enzerink

Popkoor Con Brio brengt eigentijdse versie van Passion

WAMEL – Als je op maandagavond het Vrijetijdscentrum in Wamel binnenloopt, komt gezang je tegemoet. Het is de repetitieavond van popkoor Con Brio. Eén van de belangrijkste welteverstaan, want op vrijdag 18 en zaterdag 19 maart voert het koor de Passion op in de St. Victorkerk in Wamel.

Het is de eerste keer dat het koor de laatste dagen van Christus op deze manier opvoert. 'Vorig jaar hebben we, door middel van een enquête, aan onze leden gevraagd welke 'ambities' zij nog hadden. Daar kwam de wens voor een opvoering van de Passion uit', vertellen Lieke van Rossum, Bruce Skinner en Faan Vink van het popkoor.

'In januari 2015 zijn de plannen gesmeed voor de Wamelse versie van de Passion. Er werden een pr-, muziek- en concertcommissie opgesteld, we begonnen met het arrangeren van de muziek en dachten na over hoe we het concert vorm wilden geven', vertelt Faan Vink. In april vorig jaar startte het koor met de repetities.

Eigentijdse voorstelling
De boodschap die Con Brio wil meegeven is dat er eigenlijk al 2000 jaar dezelfde misstanden zijn in de wereld. Ze geeft op eigen wijze invulling hieraan. In een jaar tijd hebben de koorleden twaalf nummers ingestudeerd onder leiding van Bruce Skinner, hun dirigent. Het popkoor brengt tijdens het concert een groot en veelzijdig repertoire, met nummers van onder meer BLØF, Queen en Coldplay.

Tekst- en beeldprojectie
De liedjes worden begeleid door het eigen combo, en versterkt met tekst- en beeldprojectie op een groot scherm in de kerk, waardoor een eigentijds passieverhaal ontstaat. Op zondag 1 november werd een gedeelte van deze beelden opgenomen, en liepen koorleden, met een kruis, een kruistocht van de Protestantse kerk naar de R.K. kerk. 'Tijdens de ouverture van het concert wordt het kruis binnengedragen', aldus de drie. Het koor heeft veel zin in de opvoering: 'Het is één van de hoogtepunten voor ons', sluiten ze af.
Kaarten
De Passion wordt opgevoerd op 18 en 19 maart om 20.30 uur in de R.K. kerk van Wamel. De laatste kaarten zijn te koop via de website van het popkoor, www.popkoorconbrio.nl, en kosten 5 euro. Kinderen tot en met twaalf jaar betalen 1,50 euro. De kerk is open vanaf 20.00 uur. Kom bijtijds in verband met de verwachte drukte en beperkte parkeerruimte.