Winst voor Leones

BENEDEN-LEEUWEN - Leones heeft in de thuiswedstrijd tegen Grol een belangrijke 2-1 overwinning behaald. De Leeuwense ploeg is daarmee de tegenstander uit Groenlo gepasseerd en kan weer verder omhoog kijken.

Door Eddie Pas

Het was een zeer spannende wedstrijd, waarbij beide teams de aanval zochten en er diverse kansen te noteren waren. Grol begon zeer sterk en kreeg in enkele minuten al een paar goede kansen. Ook voor Leones waren er mogelijkheden. Na 25 minuten kreeg Leones een grote kans op voorsprong, toen Laurens van Dreumel een fout in de Grol defensie bijna afstrafte. Doelman Max de Vries wist de fout echter uitstekend te herstellen. Even later was het wel raak voor Leones, toen Lester Stofkoper de bal in het doel kopte. Grol zette daarop direct aan, maar de defensie van Leones speelde sterk en hield redelijk gemakkelijk stand. Ook in de tweede helft speelde de defensie van Leones sterk. Grol drong meer aan en zo kwam er meer ruimte voor de aanvallers van Leones. Na vijfentwintig minuten scoorde Bram Kooijmans 2-0. Uit de tegenaanval kreeg Grol een vrije trap op 23 meter, die prachtig werd binnen geschoten door Lennard Walterbos. Grol zette nog een slotoffensief in, maar defensief gaf Leones niets meer weg. Door de overwinning is Leones gestegen naar een negen plaats. Zondag speelt Leones om 14.30 uur uit tegen DCS in Zevenaar.