DIO'30 wint topper tegen Trekvogels

DRUTEN - DIO'30 speelde afgelopen zondag thuis tegen Trekvogels. De Drutense voetballers wonnen de wedstrijd met 4-3.

Door Twan van der Zandt

DIO'30 ging aanvallend van start, wat al snel in een aantal kansen resulteerde. Na negentien minuten kwam de ploeg op een 1-0 voorsprong. Vincent van Hees kon vrij inschieten uit een voorzet van Fren Stevens. Vrij snel kon DIO'30 de score verdubbelen. In de slotfase van de eerste helft waren er wat kansen voor Trekvogels, maar het was DIO'30 dat wist te scoren. Arthur van den Eeckhout kopte een goede voorzet van Bob Stevens in, 3-0.
DIO'30 leek een veilige marge te hebben opgebouwd, maar Trekvogels was feller uit de kleedkamer gekomen dan het voor rust speelde. Met nog ruim een half uur te spelen scoorde Trekvogels, 3-1. De Nijmeegse ploeg bleef druk zetten en de spanning in de wedstrijd was helemaal terug toen Justin Schuurman van Trekvogels de 3-2 inkopte.

Met nog iets meer dan een kwartier te spelen wist Bob Stevens de voorsprong van DIO'30 te vergroten naar 4-2. Trekvogels gaf zich echter nog niet gewonnen. Diep in de blessuretijd werd het nog 4-3, toen een overtreding in het strafschopgebied werd bestraft met een penalty. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het laatst en was de overwinning een feit.
Door de overwinning van DIO'30 zijn de verschillen tussen de achtervolgers op koploper Spero kleiner geworden. Volgende week zondag gaat DIO'30 op bezoek bij VDZ, met trainer Stefan Hoogsteder, die volgend seizoen overkomt naar DIO'30. De wedstrijd in Arnhem begint om 14.00 uur.