Afbeelding
Foto: Gijs van den Hurk

Cool Moves Volleybal

MAAS EN WAAL - In MFA De Rosmolen in Beneden-Leeuwen is zaterdag 19 maart een volleybal toernooi, waaraan zeven scholen uit Maas en Waal deelnemen. Het toernooi is een samenwerking van volleybalverenigingen Touché, Isala en Siok en Actief Maas en Waal. Het toernooi start om 13.00 uur en is om 16.00 uur afgelopen.

Ruim 400 leerlingen van de verschillende basisscholen uit gemeente West Maas en Waal krijgen op school volleybal clinics. Tijdens de lessen van Cool Moves Volleybal (CMV) ligt de nadruk op het gooien en vangen van de bal. De groepen 7 en 8 van de Mariaschool maken in deze tijd kennis met Smashbal, waarbij de nadruk ligt op de smash.
Ook in de gemeente Druten worden volleybal clinics gegeven. Actief Maas en Waal verzorgt de clinics in samenwerking met volleybalvereniging Boemerang Komeet uit Druten. Drie scholen krijgen deze weken lessen Cool Moves Volleybal.

Zilver voor Gijs van den Hurk

DEN HAAG - Na zijn gouden medaille bij de NK halve marathon in 2015 moest loper Gijs van den Hurk uit Beuningen deze keer in Den Haag genoegen nemen met zilver. Na een periode met fysieke en mentale problemen ging het nu een stuk beter.

Na een sterk begin moest Van den Hurk, na vier kilometer, gas terugnemen. Na acht kilometer werd hij gepasseerd door zijn grootste concurrent. Bij het tien kilometer punt voelde hij zijn kracht terugkomen. Bij het opdraaien van de boulevard bij Scheveningen kregen de lopers een hagelbui over zich heen en woei er een stevige noordwestenwind. Na de passage van het Circustheater naar het Malieveld wist Gijs zijn achterstand terug te brengen tot dertig seconden. Met een tijd van 1.24.30 kan hij terugkijken op een prima NK halve marathon.

Nijmeegse Fiets4daagse

NIJMEGEN - De Nijmeegse Fiets4daagse vindt plaats van 25 tot en met 28 augustus. In aanloop naar dit evenement worden er door Fietsloket Nijmegen wekelijks Fiets & Meet clinics gehouden. Deze clinics worden tot en met 13 juli bijna iedere woensdagmiddag van 14.00 tot 16.00 gegeven. Deelnemers krijgen veel praktische tips over veilig en plezierig fietsen en gaan uiteraard met de fiets op pad. Deelname is gratis, mensen kunnen zo vaak mee doen als ze willen. Meer informatie: www.nijmeegsefiets4daagse.nl/fiets-meet-2/.

Inschrijven voor de Nijmeegse Fiets4daagse kan via het formulier op www.nijmeegsefiets4daagse.nl. De inschrijving sluit op 20 augustus. Deelname bedraagt 25 euro voor vier dagen of 7,50 euro per dag.