Afbeelding
Foto: Janine Rijtema

Jilke Ripping tweede

DRUTEN - Judoka Jilke Ripping heeft bij de districtskampioenschappen onder 18 jaar in haar gewichtsklasse de tweede plaats behaald. De Drutense heeft zich daarmee geplaatst voor het Nederlands Kampioenschap op 9 april 2016 in Leek. Bij de districtswedstrijden bleef Ripping Moena Zouaidia uit Arnhem de baas, daarna verloor ze van Silja Kok uit Nijmegen en vervolgens won ze van haar eeuwige rivale Nikki Stens uit Arnhem. Daarmee was ze verzekerd van NK-deelname.

Nieuwe route Ri4daagse

MAAS EN WAAL - De derde editie van de Ri4daagse, van 18 tot en met 21 augustus 2016, krijgt een wat aangepaste vorm ten opzichte van vorig jaar. De routes worden gerealiseerd tussen Nijmegen en Zaltbommel en er komt een route tussen Nijmegen en Beuningen bij. Hierdoor kan een nog groter Waal-Weelde gebied beleefd worden. Per dag is er een andere startlocatie, wat ook meteen de eindlocatie is. Aanmelden voor de Ri4daagse kan via www.ri4daagse.nl. De deelnamekosten zijn 92,50 euro.

Winst voor dammers Slagvaardig

WAMEL – De dammers van Slagvaardig uit Wamel hebben de nederlaagwedstrijd tegen Ons Genoegen uit Haalderen met 7-5 gewonnen. Het venijn zat dit keer in de staart. Toen de Wamelse dammers zich met een gelijkspel leken te verzoenen, kwam Theo Meurs aan bord 3 met een fraaie eindspelfinesse voor de dag. Zijn grondige rekenwerk werd door Ons Genoegen met ongeloof bekeken en resulteerde in partijwinst. Eerder op de avond had Slagvaardig aan twee borden gewonnen en aan twee borden verlies geïncasseerd. Aan bord 2 speelde Anton Janssen na een lange partij remise. De goede partij van Meurs zorgde alsnog voor een 7-5 overwinning. Op 17 maart speelt Slagvaardig tegen Zwart-Wit'86 uit Malden.