Oscar van Doorn, Dini Uitdehaag en Merijn Broeders van Sociaal Maas en Waal.
Oscar van Doorn, Dini Uitdehaag en Merijn Broeders van Sociaal Maas en Waal. Foto: Chantal Roest

Fusie tussen twee linkse politieke partijen

MAAS EN WAAL - De lokale politieke partijen Akkoord '94 uit gemeente Druten en Sociaal Maas en Waal uit gemeente West Maas en Waal gaan fuseren. Beide partijen zijn sinds oktober 2015 met elkaar in gesprek. De partijen blijken veel met elkaar gemeen te hebben en menen samen sterker te staan in Maas en Waal.

De partijen gaan elkaar versterken en zijn van mening dat bepaalde thema's niet ophouden bij de gemeentegrenzen. Denk aan duurzaamheid, werkgelegenheid, zorg, woningbouw, openbaar vervoer, recreatie en het vraagstuk vluchtelingen.

Zowel Akkoord '94 als Sociaal Maas en Waal zijn voorstander van regionale bestuurlijke samenwerking en willen met deze fusie het voorbeeld geven. Beide partijen vinden dat de gemeenten Druten, West Maas en Waal, Beuningen en Wijchen in Maas en Waal samen moet gaan.

De partij gaat vanaf nu verder als Sociaal Maas en Waal en zal zich inzetten voor het behoud van het karakter van Maas en Waal, met een sociale, progressieve en groene agenda. De partij heeft door de fusie 50 actieve leden, die unaniem voor de fusie hebben gestemd.