De personal shoppers geven klanten advies en helpen bij het uitzoeken van kleding.
De personal shoppers geven klanten advies en helpen bij het uitzoeken van kleding. Foto: Chantal Roest

Backstage bij Annette Mode

DRUTEN – Annette Mode heeft haar collectie weer aangevuld met de laatste voorjaarsmode. In februari werd al een gedeelte van de kleding geshowd. Op vrijdag 11 maart ligt de rode loper opnieuw uit, en showen modellen de nieuwste outfits. 'In het najaar kocht ik deze kleding in. Nu is alles binnen en is de collectie compleet', vertelt eigenaresse Liesbeth Bruisten.

Liesbeth reist voor de inkoop heel de wereld rond, van Berlijn tot Kopenhagen en van Parijs tot Nederland. 'Voordat ik voor een nieuw seizoen ga inkopen, maak ik een 'lookbook'; een boek met sfeerbeelden, kleuren van het nieuwe seizoen en items waar je niet omheen kunt', legt Liesbeth uit. 'Daarna bezoek ik beurzen en maak ik afspraken met vertegenwoordigers om de kleding nog een keer te zien en in te kopen.'

Annette Mode verkoopt vijfentwintig kleine en grote kledinglabels. Bij de inkoop stemt Liesbeth zo veel mogelijk de labels op elkaar af. 'Ik vind dat alle labels bij elkaar moeten aansluiten en met elkaar gecombineerd kunnen worden.' Bij ieder seizoen zoekt ze dan ook de rode draad in de collectie. 'Daarnaast houd ik altijd in gedachten wat mijn klanten graag willen dragen', aldus de ervaren in- en verkoopster.

Modeshow
Annette Mode verzorgt modeshows om iedereen kennis te laten maken met de nieuwste trends. De modeshow van februari stond in teken van stijlicoon Twiggy. Tijdens de modeshow van 11 maart staat stijlicoon Grace Kelly centraal. Aan de show gaat een hele organisatie vooraf. Op woensdag tovert het verkoopteam de etalage om in het Grace Kelly thema, en in de avonduren verzamelt het team alle kledingstukken voor de modeshow. Op donderdag is er een doorpas van de kleding, en wordt alles ontdaan van labels en gestreken. De rode loper komt uit te liggen, de catering bouwt op en Natuurlijk Bloemen van Marieke zorgt voor het groen.

De modeshow is voor de acht modellen, acht kleedsters en de catering een groot feest. 'Het team is enthousiast en professioneel', aldus een trotse Liesbeth. Achter de schermen worden de modellen aangekleed voor vijf rondes. Liesbeth informeert haar gasten over de ontwerpers, de labels, keyitems, technieken en het kleurgebruik. De kleding is afgestyled met schoenen en tassen van Piazza schoenmode. De show is vrijdag 11 maart om 10.00, 13.00, 16.00 en 19.30 uur te zien. Deze duurt iedere keer een half uur. Iedereen is van harte welkom om de nieuwe collectie te bekijken. 'Onze personal shoppers staan voor iedereen klaar en helpen graag bij het geven van adviezen en het uitzoeken van kleding. Hiervoor kan ook een afspraak gemaakt worden', sluit Liesbeth af.