v.l.n.r. Jos van Wamel, Johan van de Velde, Ton Gradussen, Jean-Paul van Poppel, Ton de Vree en Erik Breukink.
v.l.n.r. Jos van Wamel, Johan van de Velde, Ton Gradussen, Jean-Paul van Poppel, Ton de Vree en Erik Breukink. Foto: Ger Loeffen

Wielercafé Giro Maas en Waal

Jeroen Blijlevens bij Wielercafé

APPELTERN - Met de start van de Giro d'Italia, in Nederland, in aantocht krijgen wielrenners en niet-wielrenners de kans kennis te maken met vier iconen uit de wielersport. Tijdens het Wielercafé Giro Maas en Waal, op 7 april, vraagt presentator en schrijver Thomas Braun Johan van der Velde, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Jeroen Blijlevens, het hemd van het lijf.

Ook het publiek krijgt deze avond alle ruimte om erachter te komen wat de beste tips zijn op het gebied van voeding en materiaal, wat het geheim is van de ideale klim en welke bergen Van der Velde, Breukink, Van Poppel en Blijlevens het zwaarst vinden. De vier heren, samen goed voor bijna dertig ritzeges in de Giro en de Tour de France, laten zich hierbij interviewen door Thomas Braun, die zelf al eens bergen als de Stelvio, Alpe d'Huez en Mont Ventoux beklom.

Quiz
Tijdens de avond in Moeke Mooren in Appeltern wordt verder een (digitale) quiz gehouden, met onderwerpen waar zowel de profs als de mensen in de zaal zich in zullen herkennen. Vragen over voeding, voorbereiding en tijdrijden passeren de revue, maar ook onderwerpen als benen scheren, zadelpijn en 'plassen onderweg' worden niet gemeden. Een en ander wordt afgewisseld met beeldmateriaal van de profs en van anonieme zondagochtendfietsers. Uiteraard worden ook mooie, indrukwekkende en humoristische anekdotes verteld.
Aan het einde van de avond zal blijken wie van de deelnemers aan de quiz de meeste kennis van wielrennen heeft. De winnaars kunnen rekenen op prachtige prijzen, waaronder een dagje mee in de auto van de ploegleider van team Roompot voor twee personen. Alle bezoekers ontvangen een kortingsbon van de Jumbo supermarkten in Maas en Waal ter waarde van 5 euro.

Join4energy
Tijdens de avond staat ook een goed doel centraal, Join4Energy. De stichting zet zich in voor kinderen met een (nog) niet te genezen energiestofwisselingsziekte. Iedere week worden er in Nederland twee kinderen geboren met deze ziekte. Hun levensverwachting is kort. Meer info: www.join4energy.nl.
Wielercafé Giro Maas en Waal vindt plaats op 7 april, van 19.00 tot 22.00 uur, bij partycentrum Moeke Mooren in Appeltern. Kosten van deze avond bedragen 35 euro, inclusief eten en alle drankjes. Aanmelden kan per mail via reserveringen@moekemooren.nl o.v.v. uw naam, adres en telefoonnummer.

Meer informatie via mail: info@giromaasenwaal.nl of neem contact op met Jos van Wamel, via tel. 06-29 58 67 54.