Foto: Impressie van een eerdere editie van de Drutenloop
Foto: Impressie van een eerdere editie van de Drutenloop Foto: Bianca van Kranenburg

Warming-up Drutenloop

DRUTEN - De Drutenloop beleeft zondag 3 april haar tiende editie. In aanloop naar deze jubileumeditie was er afgelopen zaterdag een avondloop, en staat er zondag 20 maart een testloop op het programma.

Dat de Drutenloop onder de sportievelingen leeft, bewees de opkomst van de avondloop afgelopen zaterdag. Zo'n 70 sportievelingen deden mee aan deze verlichte loop. Niet alleen de lopers waren verlicht. De organisatie had het Laakbos voorzien van honderden sfeervolle lampjes en opzwepende muziek.

Voorafgaand aan de Drutenloop, die over een kleine vier weken plaatsvindt, is er een testloop voor alle afstanden. De testloop is een mooi moment om te bepalen welke afstand je op 3 april kunt lopen. Je kunt natuurlijk ook meelopen voor de gezelligheid, want dat staat voorop bij het Drutense hardloopevenement.

Gezellig marktplein
Zowel de start als de finish zijn dit jaar op de Markt, die voor deze gelegenheid wordt omgebouwd tot het gezelligste plein van Druten. Er is een groot terras, waar toeschouwers terecht kunnen voor een hapje en een drankje. Een dj zorgt voor de muziek. Voor de jongste hardlopers en toeschouwers is er een groot springkussen en worden er diverse activiteiten verzorgd.
Testloop
De (gratis) testloop is op zondag 20 maart en start om 10.00 uur vanaf de Markt.

De Drutenloop maakt deel uit van het PK Hardloopcircuit, samen met de 8 van Boveneind op 28 mei, de Appelternloop op 9 juli en de Dijkenloop op 3 en 4 september. Meer informatie over de Drutenloop, de verschillende afstanden en inschrijven, zie www.drutenloop.nl.