Bert van Swam en Kees van der Velden in de nieuwe 'Green Screen' ruimte. Foto: John van Gelder
Bert van Swam en Kees van der Velden in de nieuwe 'Green Screen' ruimte. Foto: John van Gelder Foto: John van Gelder

Tech-Lokaal vult 50e dagdeel

BENEDEN-LEEUWEN - Het Tech-Lokaal in Beneden-Leeuwen draaide donderdag 3 maart voor de 50e keer een educatief dagdeel. Aan meester Roy en zijn klas, van basisschool de Kubus uit Druten, de eer om deze dag de technische 'ontdekplekken' te verkennen.

Door Robert Henzen

Binnen de drie techniek categorieën, innovatief, consumptief en traditioneel, konden leerlingen kiezen uit twintig verschillende educatieve 'ontdekplekken'. Op school kregen zij van coördinator en vrijwilliger Gerard al uitleg over de mogelijkheden, zodat ze een weloverwogen keuze konden maken. De leerlingen werden binnen het Tech-Lokaal begeleid door vrijwilligers. Kees van der Velden, directeur van de Kubus uit Druten, kwam deze dag ook een kijkje nemen. Evenals wethouder Bert van Swam. Zij werden onder meer onthaald in de nieuwe 'Green Screen' ruimte. Als onderdeel van de wereldreis van de twee kinderen, die deze ontdekplek gekozen hadden, werden beide heren virtueel in Las Vegas geplaatst en kort geïnterviewd.

Er wordt binnen het technieklokaal volop gewerkt aan verbetering, vernieuwing en uitbreiding. Mede dankzij studenten van Van Hall Larenstein heeft het Tech-Lokaal er een aantal nieuwe ontdekplekken bij, en zijn de bestaande werkstations aangepast en verbeterd. Sinds januari zijn de volgende activiteiten aan het aanbod toegevoegd: Green screen, productie en video editing; Magix, digitaal muziek mixen; Auto Frame, zowel mechanisch als digitaal; Robotica met delta robot; Falafel of tomatensoep maken en het Koekjesonderzoek.

Meer informatie over de activiteiten in het Tech-Lokaal, de workshops Sketch-Up en Gamedesign, en de Gamedesign- en Lego Mindstorms Club, zie www.tech-lokaal.nl.