De generale repetitie van de jubileumvoorstelling.
De generale repetitie van de jubileumvoorstelling. Foto: Erna Kool

Amusementskoor Surprise klaar voor jubileumvoorstelling

EWIJK/DRUTEN – Met de muziektheatervoorstelling B.O.L., 'Beurs Of Liefde', op zaterdag 9 en zondag 10 april in Druten, hoopt Amusementskoor Surprise haar naam waar te maken. Aanleiding voor de show is het jubileum van het Ewijkse koor.

'Verrassen' is wat het 33 leden tellende amusementskoor het liefst doet; met een vierstemmig repertoire en uiteenlopende nummers. Pop, klassiek, musicalmuziek… de leden draaien er hun hand niet voor om. En ze stellen zich keer op keer nieuwe uitdagingen. Dit jaar is dat de combinatie van zang en theater. Onder de enthousiaste en gedreven leiding van dirigente Mieke van der Ven wordt intensief gerepeteerd voor de nieuwe show, waarin een gevarieerd repertoire te horen zal zijn. Regisseur Erik Krabbenborg ontwikkelde voor Surprise een verhaallijn die, in combinatie met het muzikale repertoire, zorgt voor een bijzonder programma. Om de voorstelling compleet te maken wordt door de koorleden, tussen de bedrijven door, hard gewerkt aan een geschikt decor en toepasselijke kleding.

Verhaallijn
In B.O.L., 'Beurs Of Liefde' worden bezoekers meegenomen naar het jaar 1636, waarin rijkdom en geld een belangrijke rol spelen. Hoofdrolspeler in het verhaal is kapitein Severijn Nauta van Poelenburch, die tijdens een grote handelsreis Turkije bezocht heeft. Tijdens de terugreis bloeit iets moois op tussen hem en de Turkse verstekelinge Meryem. Eenmaal thuis, waar echtgenote Adriana aan wal staat, is het de vraag waar Severijns echte passie ligt. Kiest hij voor de beurs of voor de liefde?

Kaarten
De voorstellingen van Amusementskoor Surprise zijn op zaterdag 9 en zondag 10 april 2016 in het Agora Theater in Druten. Alle kaarten zijn inmiddels uitverkocht. Vanwege de overweldigende belangstelling voor B.O.L., 'Beurs Of Liefde' bekijkt het koor de mogelijkheden om een extra voorstelling te geven. Meer informatie, zie www.amusementskoorsurprise.nl.