Gemoederen lopen hoog op in wedstrijd DIO'30 tegen SCH

DRUTEN - Onder barre winterse omstandigheden moest DIO'30 het afgelopen zondag opnemen tegen SCH. De wedstrijd eindigde in een 4-1 overwinning voor DIO'30, maar werd wel na 52 minuten tijdelijk gestaakt. Na een overtreding van DIO-aanvaller Niek Vriesema op SCH-speler Mo Ired liepen de gemoederen hoog op.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor SCH, maar geleidelijk aan wist DIO'30 de wedstrijd te controleren en kreeg wat kansen. De beste kans kreeg Idar Kramer, maar deze bal werd gered door de keeper van SCH.

Onrust
In de tweede helft scoorde Niek Vriesema binnen een minuut de openingstreffer voor DIO'30. Hij maakte even later een overtreding. De gemoederen liepen vervolgens hoog op, waardoor de scheidsrechter besloot dat het beter was om in de kleedkamer af te koelen. Bij terugkomst bleek SCH-speler Josef Hakizimana rood te hebben gehad voor slaan tijdens het tumult. De overtreding van Vriesema werd bestraft met geel, maar de speler was te geblesseerd om verder te kunnen. Na de onderbreking ging DIO'30 niet goed om met de man meer situatie, wat een half uur voor tijd resulteerde in de gelijkmaker. Daarna wist DIO'30 zich te herpakken en werd het 2-1. SCH kreeg geen echte kansen meer, de Drutense ploeg wel en scoorde nog tweemaal. De eindstand werd bepaald op 4-1. DIO'30 gaat met nog één wedstrijd te spelen alleen aan kop in de tweede periode. Winst bij Union volgende week levert dan ook de periodetitel op. De wedstrijd tegen Union begint om 14.30 uur.