Historische atlas

Donderdag 18 februari

Activiteit:        Lezing
Locatie:        Bezoekerscentrum
        De Grote Rivieren,
        Heerewaarden
Tijd:        20.00 uur

Sil van Doornmalen houdt een lezing over de Historische Atlas van het rivierengebied. Het boek verhaalt in 35 hoofdstukken over de ontwikkeling, bewoning en het gebruik van het landschap vanaf de Romeinse tijd tot heden. Van Doornmalen vertelt over de rijkdom van de collectie kaarten, tekeningen en prenten bij het Regionaal Archief Rivierenland en toont kaarten en foto's van Heerewaarden en omgeving. De entree bedraagt 3,50 euro, donateurs gratis. Meer info: www.bcdegroterivieren.nl.

Kookcursus voor mannen

Vrijdag 19 februari

Activiteit:        Cursus
Locatie:        VTC, Clarissen         straat 2, Wamel
Tijd:        16.00 tot 19.00 uur

Stichting 't RIEM start op 19 februari met een kookcursus voor mannen. Onder deskundige begeleiding komen de basisregels van het kookproces aan de orde. De cursus bestaat uit tien kooksessies. Om toerbeurt zorgen de deelnemers voor de boodschappen, waarvoor zij een boodschappenlijstje krijgen. De kosten worden gezamenlijk gedragen. Deelname bedraagt 160 euro voor tien lessen. Meer informatie: www.hetriem.nl of via tel. 0487-54 15 01.

Supergewoon

Vrijdag 19 februari

Activiteit:        Cabaret
Locatie:        Agora theater,
        Druten
Tijd:        20.30 uur

Leon van der Zanden komt naar het Agora Theater met zijn voorstelling 'Supergewoon'. Van der Zanden heeft de keuze gemaakt om van de wereld een betere plek voor zijn kinderen te maken. Hij kiest voor openheid, om het publiek zijn gevoel te tonen en daarmee hĂșn gevoel te raken. Kaarten kosten 18 euro en zijn te koop via www.agoratheater.nl of aan de zaal.

Wat is er mis
met juttemis?

20, 27 en 28 februari

Activiteit:        Voorstelling
Locatie:        De Zandloper,
        Bergharen,
        Mijlpaal, Hernen
Tijd:        20.00 uur

Toneelvereniging Springlevend brengt de komedie 'Wat is er mis met juttemis?', geschreven door Aris Bremers, onder regie van Ernst Renkens. Op zaterdag 20 februari is het stuk te zien in de Zandloper in Bergharen, op zaterdag 27 en zondag 28 februari in de Mijlpaal in Hernen. Alle voorstellingen starten om 20.00 uur. De entree bedraagt 7,50 euro. De kaartverkoop is op 18, 25 en 26 februari tussen 18.00 en 20.00 uur bij Tini van Dreumel in Hernen, tel. 0487-53 13 93 en aan de kassa zolang de voorraad strekt.