Foto: Ton Rothengatter
Foto: Ton Rothengatter Foto: Ton Rothengatter

Ridderproeven voor jonge ridders op kasteel Hernen

HERNEN - Na een donkere winterperiode is kasteel Hernen weer geopend. In het weekend van 13 en 14 februari kunnen kleine ridders laten zien of ze het in zich hebben om tot ridder geslagen te worden.

De 'opleiding' tot ridder bestaat uit een aantal ridderproeven. Zo kunnen de kinderen leren zwaardvechten en boogschieten. Ze worden getest op hun snelheid, door een aantal moeilijke vraagstukken op te lossen, en door deel te nemen aan een alternatieve paardenrace. In de wapenkamer van het kasteel kunnen ze een echte ridderuitrusting aanpassen.

Riddercertificaat
Als de jonge deelnemers alle proeven hebben doorstaan, krijgen ze een riddercertificaat en worden ze tot ridder geslagen door Ridder Bart. Niet alleen jongens, maar ook meisjes kunnen meedoen aan de activiteit.

Het kasteel is op 13 en 14 februari geopend van 13.00 tot 17.00 uur. De entree (incl. entree kasteel) bedraagt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar 4,50 euro, volwassenen betalen 7,50 euro. Meer informatie over de activiteiten op kasteel Hernen: kasteelhernen@glk.nl, tel. 0487-53 19 76 of via facebook.com/KasteelHernen.