Beuningse jeugd konden vorig seizoen ook al gratis proeftrainingen volgen.
Beuningse jeugd konden vorig seizoen ook al gratis proeftrainingen volgen. Foto: Arnoud Prenger

MHCB verzorgt tot de zomer gratis trainingen voor kinderen

BEUNINGEN - Om sporten onder de jeugd te stimuleren, de hockeysport in het bijzonder, biedt Mixed Hockeyclub Beuningen komend voorjaar gratis trainingen voor de jongste basisschoolleerlingen. De proeftrainingen zijn een initiatief van buurtsportcoach Arnoud Prenger in samenwerking met de Beuningse hockeyclub. Doel is kinderen die (nog) niet sporten op laagdrempelige wijze kennis te laten maken met de vereniging en de sport. Prenger hoopt dat andere sportclubs het voorbeeld volgen.

Door Aafke Labout

Leerlingen uit groep 2 en 3 van de basisschool kunnen tot de zomervakantie gratis deelnemen aan de proeftrainingen op sportcomplex de Ooijgraaf in Beuningen. De trainingen vinden wekelijks plaats op de zaterdagochtend van 9.00 tot 10.00 uur en starten op 1 maart. De kinderen worden getraind door spelers van meisjes A1 en jongens B1, onder leiding van de buurtsportcoach van MHCB. In de trainingen staat 'impliciet leren' voorop: 'Kinderen leren zichzelf het spel aan', legt de buurtsportcoach uit. 'Daarbij staan veiligheid en positieve spelbeleving voorop.'

Reguliere competitie
Het is niet voor het eerst dat bij MHCB gratis proeftrainingen worden gegeven. Vorig seizoen kwamen ruim 40 kinderen op de sportactiviteit af. Daarvan hockeyt inmiddels driekwart in de reguliere competitie.
Met name het percentage jongens dat zich, mede dankzij deze proeftrainingen, heeft aangemeld, ziet Prenger als een positieve bijkomstigheid. Dit voorjaar verwacht hij rond de 70 jonge deelnemers tijdens de proeftrainingen.
Mixed Hockeyclub Beuningen zet met de gratis trainingen in op de jeugd. Eén van de speerpunten in het beleid van de club. Vanuit dat oogpunt investeert de vereniging flink in opleidingen voor trainers. Ook worden topteams uit de jeugdcompetitie betrokken bij de trainingen van de jongste spelers.

De eerste proeftraining start op zaterdag 1 maart. De hockeyclub zorgt voor sticks en andere hockeymaterialen. Kinderen dienen zelf voor sportschoenen en –kleding te zorgen. Kinderen jonger dan vier jaar zijn overigens ook welkom. Zij kunnen aansluiten in een funkey of puppy groep.

Aanmelden voor de proeftrainingen kan per mail via ledenadministratie@mhcbeuningen.nl. Meer informatie over de hockeyclub: www.mhcbeuningen.nl.