Afbeelding
Foto: Maartje Radsma

Prijzen voor vuurwerkafval

DRUTEN - Inwoners van de gemeente Druten konden ook dit jaar hun vuurwerkafval inleveren bij de milieustraat. In ruil daarvoor kregen ze een lot, waarmee ze kans maakten op een Playstation of een Nintendo DSI. Tijn en Jop Hendriks zijn de gelukkige winnaars van de Playstation, Sander Toonen ontving de Nintendo DSI. Op donderdag 28 januari reikte wethouder Sjef van Elk de prijzen persoonlijk aan hen uit.

Jubileum IVN Maas en Waal

MAAS EN WAAL - IVN Maas en Waal viert op zondag 29 mei haar 25-jarig jubileum met onder andere een voorstelling, workshops en een reünie. De afdeling is op zoek naar krantenknipsels, foto's, anekdotes en andere wetenswaardigheden van de afgelopen 25 jaar. Wie nog materiaal heeft liggen kan contact opnemen met Theo de Vies, via tel. 06-41 66 84 87 of per mail: thdevries@live.nl.
IVN Maas en Waal start op donderdag 10 maart met een cursus Tuinreservaten. Deze vindt plaats in De Dalenshof in Beneden-Leeuwen, aanvang 19.30 uur. Kosten 75 euro, leden krijgen 10 procent korting. Aanmelden tot 24 februari via www.ivn.nl/maas-en-waal.

Plannen
De Kernen

HEEREWAARDEN/WAMEL - Drie woningen in de Langestraat in Heerewaarden worden deze week gesloopt. Dit is het laatste blok van fase 1 van herstructureringsproject Varikse3hoek. De entree van Heerewaarden krijgt 38 nieuwe huurwoningen. Er nog plaats voor nieuwe huurders, zie: www.woongaard.com of www.dekernen.nl.
De Kernen hield op 26 januari jl. een informatieavond over de toekomst van de wijk achter de Grachtstraat in Wamel. Een aantal woningen wordt opgeknapt, maar ook een aantal gesloopt en vervangen door nieuwe woningen. In april is er een tweede informatieavond.