Afbeelding
Foto: Wilma Bouwman

Bianca clubkampioen

DRUTEN - In de rijhal van de Pony- en paardenvereniging de Musketiers werden afgelopen zondag 24 januari de clubkampioenschappen verreden in het dressuur en springen. De dressuurwedstrijd werd gewonnen door Bianca Hammen, met haar paard Diana. Ze behaalden in klasse B 205 punten. Bridget Lock werd tweede en Meike van Pommeren derde. Noud van Gelder werd bij de springwedstrijd kampioen. Bianca Hammen haalde op dit onderdeel een zesde plaats en hiermee kwam ze met de meeste punten uit de bus en werd algeheel kampioen van de Musketiers. Op tweede pinksterdag houdt De Musketiers een selectiewedstrijd voor Rivierenland-Oost, waarbij gestreden wordt om een plaats voor de Gelderse kampioenschappen. Tijdens deze buitenwedstrijd kan er in de klasses B t/m ZZL gestart worden. Opgeven hiervoor kan via www.startlijsten.nl.

Succesvol NK voor Cadans

ZWOLLE - Maud Boerakker en Lotte Tromp, van synchroonzwemvereniging Cadans, hebben zaterdag 30 en zondag 31 januari deelgenomen aan het Nederlands kampioenschap synchroonzwemmen voor senioren in Zwolle. De dames deden een technische kuur en een vrije kuur. Ze moesten daarbij concurreren met twee nationale duetten van de KNZB. De dames wisten zich heel sterk te plaatsen met een derde plek voor de technische kuur een een vierde plek voor de vrije kuur. Op 9 april komen de twee uit op de kampioenschappen voor junioren in Hoofddorp.

DIO'30 in race periodetitel

WAGENINGEN - DIO'30 speelde afgelopen zondag de tweede wedstrijd na de winterstop. In Wageningen werd ONA'53 met 4-1 opzij gezet. Na een kwartier voetballen scoorde DIO'30 de openingstreffer, 0-1. Na ruim een half uur voetballen werd het 0-2, wat tevens de ruststand was. In de tweede helft ging DIO'30 door met aanvallen, maar geleidelijk aan kwam ONA'53 beter in de wedstrijd en viel de aansluitingstreffer, 1-2. De Drutense ploeg wist zich te herpakken en scoorde de 1-3 en de 1-4. DIO'30 staat door deze overwinning vijfde. Op 14 februari is de thuiswedstrijd tegen SCH om 14.30 uur.

MHCB C2 derde in zaal

BEUNINGEN - MHCB C2 speelde afgelopen zaterdag in de zaal tegen MC1 van HCD. Binnen een paar minuten stonden de Beuningse meiden met 0-2 achter. Het lukte de dames niet om dit om te buigen naar winst. Beide teams scoorden nog tweemaal, eindstand 2-4. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen Nijmegen. Er werd met maar liefst 7-1 gewonnen. De C2 van Beuningen sloot het zaalcompetitie seizoen af met een derde plek.