Foto: Hans Westdijk
Foto: Hans Westdijk Foto: Hans Westdijk

Record aantal jeugdleden De Blauwe Bok

DRUTEN - De jeugdraad van De Blauwe Bok is nog nooit zo groot geweest. De jeugdcommissie van de Drutense carnavalsvereniging heeft dit jaar, met 38 leden, een record aantal jeugdigen onder haar hoede.

De jeugdcommissie is een club enthousiaste vrijwilligers van De Blauwe Bok, die behoudens de zesentwintig jeugdraadsleden, ook nog twaalf dansmariekes onder hun hoede hebben. Uiteindelijk zijn uit deze groep Jeugdprins Collin d'n Urste en zijn zeskoppige hofhouding gekozen, en een raad van negentien. De Blauwe Bok is enorm trots op deze groep jongeren. Des te zuurder is het dat de foto van deze unieke groep, door een communicatiefout, niet in de carnavalskrant van de Blauwe Bok is komen te staan.

Kleding
Dankzij de donateursactie en een club anonieme Drutense sponsoren, welke niet met naam genoemd willen worden, kan De Blauwe Bok al deze jonge bokken en geiten voorzien van kleding. De Blauwe Bok stelt voor allen passende kleding beschikbaar. Ze krijgen een mooie blauwe bokkencape en onderscheiding. Voor de meisjes is er een diadeem en voor de jongens een strikje en een heuse Steek. Ook de prinsenkleding en jurken van de page's worden door De Blauwe Bok ter beschikking gesteld. Deelname aan de jeugdraad is geheel gratis. Er hoeft door de kinderen geen contributie te worden betaald en er wordt voor een natje en een droogje gezorgd.

De Blauwe Bok komt op vrijdag bij alle Drutense scholen op visite. Op zaterdag moedigt de Drutense carnavalsvereniging alle kinderen aan om mee te doen, of tenminste te komen kijken, naar de Kwartjesreut. Daarnaast verzorgt De Blauwe Bok op carnavalsdinsdag de kindermiddag, voor alle leeftijden, welke overloopt in een groots confettifeest met het grootste confetti kanon van Maas en Waal. Iedereen is van harte welkom.