Afbeelding
Foto: Henk van Coolwijk

Pronkzitting 't Schutlaken

DREUMEL - Carnavalsvereniging 't Schutlaken hield afgelopen weekend de pronkzitting. Op zondagmiddag was de zitting alleen toegankelijk voor de Dreumelse senioren. Er waren optredens van de dansmariekes, tonproaters en andere groepen. Vaste gasten waren deze middag het pastoraal team, burgemeester Steenkamp en wethouder Ton de Vree. Erik Peters mocht de titel Verdienstelijk Dreumelaar in ontvangst nemen. Erik werd in het zonnetje gezet, omdat hij veel voor de Dreumelse gemeenschap heeft gedaan.

Carnaval voor jeugd Wamel

WAMEL - Speciaal voor de carnavalsvierders tussen de tien en veertien jaar verzorgt carnavalsvereniging De Oude Gierpont op vrijdag 5 februari een carnavalsdisco in prinsenhal 't Veergat in Wamel. Samen met de oudste kinderen van de basisschool en de jongste kinderen van het voortgezet onderwijs zullen Jeugdprins Stan en Adjudant Geert voorop gaan in het feest. Dj Dutch B zorgt deze avond voor perfecte feestmuziek, waarop gedanst en gehost kan worden. De zaal is open vanaf 20.00 uur. De entree bedraagt 2 euro en daarbij is één gratis consumptie inbegrepen. Rond 23.33 uur is het feest afgelopen. Voor meer informatie: www.deoudegierpont.nl of facebook/cvdeoudegierpont.

Carnaval
Soppersrijk

BERGHAREN/LEUR/HERNEN - Prins Vink en Jeugdprinses Babs brengen op vrijdag 5 februari een bezoek aan de scholen in Hernen en Bergharen. Hiermee trappen zij carnaval 2016 af. Zaterdag 6 februari staat in teken van de carnavalsmis en het vrijgezellenfeest van het boerenbruidspaar. Op de zondag komen diverse (carnavals)groepen in actie, en tonen zij hun versierde wagens tijdens de carnavalsoptocht. Carnavalsmaandag staat in teken van de boerenbruiloft. De slotdag, dinsdag 9 februari, staat in teken van de kindermiddag in De Zandloper, met de BZT-carnavalsshow en het slotbal. De dag na carnaval is het haring happen en het askruisje.

Afbeelding