Foto: Arnauld Hackman
Foto: Arnauld Hackman Foto: Arnauld Hackman

Dijkvelders en Stadspompers vieren carnaval met een thema

MAAS EN WAAL - Jaarlijks is er een aantal carnavalsverenigingen in Maas en Waal die de landelijke verkleedpartij net dat beetje extra willen geven. Zo hanteren de Ewijkse carnavalsvereniging De Dijkvelders en de Batenburgse Stadspompers een speciaal thema. Ewijk koos dit jaar voor het thema Circus, Batenburg beleeft in 2016 het Gangsterjaar.

In Ewijk komt het thema terug in de PR en in de verschillende activiteiten die de vereniging verzorgt. Het voorstellen van de prinsenkandidaten gebeurde ook in thema. De kandidaten waren gehuld in heuse clownskleding. De onthulling werd eveneens in een 'circusjasje' gestoken. De dansgarde gaf een acrobatisch optreden, er waren clowns, bubbelende bellenblazers en magische goochelaars. De carnavalsvereniging hoopt het thema terug te zien in de optocht.

Thema-avond
De Stadspompers uit Batenburg hebben gekozen voor het 'Gangsterjaar'. Elk jaar laat de vereniging de prins een thema uitkiezen, dat tijdens de onthulling bekendgemaakt word. De vereniging kijkt vervolgens naar de mogelijkheden om het thema te benadrukken. In ieder geval komt het thema terug in de optocht en tijdens de thema-avond op zaterdag 6 februari. Er wordt deze avond vanaf 21.00 uur gestreden om de titel 'Best Geklede 2016'. 'Carnavalskroeg' de Viersprong wordt voor de gelegenheid in een gangstersfeertje ondergedompeld. 'Werken met een thema is gewoon leuk om te doen, ieder jaar is er iets anders. Het geeft afwisseling en is een leuk extraatje', aldus Ria Peters, lid van de Stadspompers.
De optocht in Batenburg is op zaterdag 6 februari. De tocht start om 13.00 uur, na afloop van de sleuteloverdracht bij de Stadspomp en de onthulling van de carnavalspop.
De grote carnavalsoptocht van Ewijk is op zondag 7 februari. De optocht start om 14.30 uur bij De Klef en legt de volgende route af: Pastoor Hootsmansstraat, Klaphekstraat, Julianastraat, Directeur Trompstraat, Prins Alexanderstraat, Julianastraat, Vordingstraat, Den Elt en eindigt bij de Ouwe Deeg.