Mert Somun, Bjorn Tannhauser, Willeke Guelen en Ger Loeffen.
Mert Somun, Bjorn Tannhauser, Willeke Guelen en Ger Loeffen. Foto: Ger Loeffen

Lancering website Dit is Beuningen

BEUNINGEN - Vandaag vindt de lancering plaats van de website 'Dit is Beuningen'. 'Dit is Beuningen' is een initiatief van historica Willeke Guelen en fotograaf Ger Loeffen, in samenwerking met de gemeente Beuningen, Movements Group en de Maas&Waler.

In de serie vertellen (ex-)inwoners van Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen over hun favoriete plek in de gemeente Beuningen. De inwoners treden hiermee op als ambassadeurs van hun eigen woon- en leefomgeving.

Na de succesvolle introductie op social media, op de website van de gemeente Beuningen en in deze krant, wordt woensdag 27 januari om 14.00 uur een eigen website voor Dit is Beuningen gelanceerd. Burgemeester Carol van Eert verricht de openingshandeling.

Extra's
De website is ontwikkeld door Movements Group en biedt, naast de verhalen en foto's van de Beuningen-ambassadeurs, een aantal extra's aan de bezoekers van de website. Allereerst is elke besproken locatie op een kaart terug te vinden. Dat maakt het makkelijker voor de lezersschare van Dit is Beuningen om ook daadwerkelijk eens een kijkje te gaan nemen op de besproken plek. Verder worden er foto's toegevoegd die een blik achter de schermen bieden van elke aflevering.

Tot slot is er aanvullend (historisch) beeldmateriaal te vinden over de locatie, zodat de veelkleurigheid van de plekken nog beter zichtbaar wordt.

Kijk voor de verhalen en foto's van de ambassadeurs op: www.ditisbeuningen.nl.