Afbeelding
Foto: Christa Melchers

Voetbal programma

MAAS EN WAAL - Voor de Maas en Waalse voetballers is er komende zondag weer een volledig competitieprogramma:
Tweede klasse: Babberich–Leones
Derde klasse: ONA'53 Wageningen – DIO'30, VDZ Arnhem – Beuningse Boys
Vierde klasse: SCP – Blauw Wit Nijmegen, Roda'28 – Overasseltse Boys, Ewijk – Brakkenstein Nijmegen, SC Millingen – SCD'33, Victoria'25 – Achilles'29 Groesbeek
Vijfde klasse: Uchta Ochten – DBV, SVHA Herveld/Andelst – Aquila, Krayenhoff Nijmegen – Unitas'28, DSZ – WVW, AAC-Olympia – Diosa Balgoij, UHC – Batavia, Avios – Niftrik.

Sponsoractie
Boemerang

DRUTEN - Volleybalvereniging Boemerang Komeet heeft onlangs met haar sponsoractie, de verkoop van appelbeignets, 180 euro opgehaald. De club werkte hiervoor samen met Bakker Bart, die het bedrag verhoogde tot 220 euro. De vereniging heeft Lars van de Heuvel (11 jaar) en Joep Willems (9 jaar) uitgeroepen tot onbetwiste verkoop kampioenen. Zij verkochten respectievelijk zeven en vijftien zakken appelbeignets. Naast een oorkonde ontvingen de twee een cadeaubon van Intertoys.

Winst judoka Jilke Ripping

DRUTEN - Jilke Ripping is in Slagharen eerste geworden op het Noord Oost Judotoernooi. De organisatie had alternatieve gewichtsklassen bedacht, waardoor Jilke met haar 65 kilogram uitkwam in de groep -73, verder was de wedstrijdtijd teruggebracht naar drie minuten. Het was voor de Drutense het eerste toernooi in de leeftijdscategorie onder 18, waar de tegenstanders weliswaar niet tot de nationale top behoren, maar toch allemaal ouder en meer ervaren zijn. Het was haar doel op het podium te komen. Dat lukte, ze won haar wedstrijden en bleef in de finale Larissa Bultena uit Veendam de baas.

Winst Buis in Melbourne

MELBOURNE – Marjolein Buis heeft het Melbourne Open met winst afgesloten. De als vijfde geplaatste Buis rekende in de halve finale af met de Chinese Zhenzhen Zhu, die daarmee haar allereerste nederlaag uit haar tenniscarrière leed. In de finale won Buis met 6/3 en 6/3 van KG Montjané uit Zuid-Afrika. Een droomstart van het Paralympisch tennisjaar, zo vertelde Buis naderhand. Komende week staat de Australian Open op het programma.