V.l.n.r.: Gerard Looman, Maarten Verbeek, Amy Magnée (pr) en Lambert Walraven vormen een deel van de organisatie en zijn in overleg over de indeling van het evenemententerrein.
V.l.n.r.: Gerard Looman, Maarten Verbeek, Amy Magnée (pr) en Lambert Walraven vormen een deel van de organisatie en zijn in overleg over de indeling van het evenemententerrein. Foto: Markeon

LooFields, nieuw podium voor muzikaal talent

WAMEL - Het idee om een nieuw Maas en Waals muzikaal evenement te organiseren, zette bij de Wamelse muzikanten van de formatie Looband alle zintuigen op scherp en liet hun bloeddruk stijgen. Niet volledig nieuw, omdat er al in 2006, in kleinere omvang, een dergelijk evenement plaatsvond, maar zeker wel vernieuwend. Toen was het muziekfeest vooral een Wamelse aangelegenheid. Het evenement LooFields, dat gepland staat voor zondag 10 juli, moet juist een regionaal feest worden. Tussen 14.00 en 20.00 uur is er op drie podia muziek te horen.

De gedreven en enthousiaste organisatoren zitten bijeen en vullen elkaar aan waar dat nodig wordt geacht. Maarten Verbeek en Karel Kalkers: 'We bieden muzikaal talent een podium in een heel breed thema, 'Van de wieg tot het graf'. Toen Gerard Looman vervolgens zijn royale achtertuin beschikbaar stelde voor het zomerse evenement, was de naam al snel gekozen: LooFields. De benodigde vergunningen voor het muziekevenement aan de Dorpsstraat 35 zijn inmiddels door de gemeente verstrekt. 'We zijn ons er terdege van bewust dat we midden in een woonwijk zitten en willen daar heel zorgvuldig mee omgaan', vertelt Lambert Walraven, die de plattegrond en de indeling van het terrein voor zijn rekening neemt. Dat terrein biedt straks ruimte aan maar liefst drie podia.
Gerard Looman vertelt: 'We willen graag de hele regio erbij betrekken, in onze overtuiging dat er veel muzikaal talent is.' Piet van Ballegooij valt hem bij: 'Er is ontzettend veel mogelijk bij dit evenement. Ik ken iemand die schitterende muziek maakt op een mondharmonica. Met begeleiding van de Looband kunnen we daar iets prachtigs van maken. Dus hierbij direct maar een oproep aan iedereen die, individueel of in groepsverband, muziek maakt, om zich aan te melden voor LooFields.' Intussen wordt in Maas en Waal ook door de organisatoren gescout naar aanstormend of gevestigd talent.

Waar de Looband-leden, die tevens de instrumentale ondersteuning verzorgen bij het Wamelse popkoor Con Brio, naar eigen zeggen in de herfst van hun muzikale loopbaan zijn aangekomen, bieden zij zowel jong als gevorderd talent de kans om zich aan het publiek te presenteren. 'We bieden niet alleen een podium, er zijn ook deskundige technici aanwezig. Story Sound uit Alphen stelt apparatuur beschikbaar. Men hoeft dus alleen maar talent en een instrument mee te brengen', vertelt Gerard. Door de kleinschalige opzet is zowel de intimiteit als de uitdaging gewaarborgd. Ook aan kinderen is gedacht, er worden leuke attracties opgesteld.

Aanmelden
Aanmelden voor het festival is gratis en kan via www.looFields.nl. Meer informatie is te verkrijgen bij Piet van Ballegooij, via tel. 06-22 48 23 35.