Afbeelding
Foto: Gijs van den Hurk

Touché hervat competitie

DREUMEL - De jeugd van Touché start komend weekend aan het tweede deel van de competitie. Dat gebeurt op zaterdag 16 januari om 15.30 uur, wanneer alle jeugdteams van de volleybalvereniging een thuiswedstrijd spelen. Na de wedstrijden vertrekt de volleybalvereniging naar Doetinchem om een wedstrijd van de Eredivisie bij te wonen. Het gaat om de wedstrijd Sessing Personeel Orion tegen Advisie SSS HS1. Orion staat momenteel tweede in de nationale competitie, de tegenstander staat zesde. De bus vertrekt om 17.45 uur.

Meer bewegen voor senioren
zoekt leden

AFFERDEN - Gymvereniging MBvS (Meer Bewegen voor Senioren) Afferden heeft weer plaats voor nieuwe, actieve en valide leden. Het gaat om zowel dames als heren uit heel Maas en Waal. Iedere vrijdagmorgen sporten 50-plussers van 9.00 tot 10.00 uur of van 10.15 tot 11.15 uur in de gymzaal van Kulturhus De Meent aan de Koningstraat in Afferden onder leiding van een bekwame trainer. Het doel van de vereniging is om 50-plussers een actief, plezierig en gezellig uur te bezorgen met sport en spel. Elk lesuur is anders. Mensen die hun lichamelijke conditie op peil willen houden of verbeteren zijn welkom om mee te kijken en/of mee te doen. Voor meer informatie kan men contact opnemen met Henk Groenen, via tel. 0487-51 35 42 of Jos Henricks, via tel. 0487-51 31 33. Mailen kan ook: info@mbvs.nl. Meer informatie over de lessen is tevens te vinden op de website: www.mbvs.nl.

Gijs van den Hurk eerste

EGMOND - Gijs van den Hurk uit Beuningen heeft afgelopen zondag deelgenomen aan de halve marathon in Egmond. In de categorie M60 (mannen boven 60) sleepte hij de eerste prijs in de wacht. Van den Hurk, lid van de plaatselijke Hardloopvereniging en uitkomend voor avVN, was een van de zeventienduizend deelnemers, afkomstig uit tweeëntwintig landen. Het hardloopevenement in Egmond, over het strand en door de duinen, was een zware loop. Gijs begon in de tweede helft van de loop aan een opmars en bleek uiteindelijk de snelste van de lopers boven de 55. Hij legde de halve marathon af in een tijd van 1 uur, 26 minuten, 36 seconden. Zijn gemiddelde snelheid was ruim 14,5 kilometer per uur. De hardloper kijkt uit naar het NK Halve Marathon, dat plaatsvindt op zondag 6 maart 2016 in Den Haag, waar hij zijn titel verdedigt.