Amusementskoor Surprise neemt in haar muziektheatervoorstelling bezoekers mee terug naar het jaar 1636.
Amusementskoor Surprise neemt in haar muziektheatervoorstelling bezoekers mee terug naar het jaar 1636. Foto: Ger Loeffen

Amusementskoor Surprise geeft voorstellingen in Druten

EWIJK/DRUTEN - De leden van amusementskoor Surprise uit Ewijk zijn druk met de voorbereidingen van hun nieuwe muziektheatervoorstelling, die begin april in Druten wordt opgevoerd. In B.O.L., 'Beurs Of Liefde' worden bezoekers meegenomen naar het jaar 1636, waarin rijkdom en geld een belangrijke rol spelen. De geschiedenis van Surprise zelf gaat weliswaar niet zover terug, maar toch bestaat het koor alweer vijfentwintig jaar.

Onder de enthousiaste en gedreven leiding van dirigente Mieke van der Ven wordt intensief gerepeteerd voor de nieuwe show, waarin een gevarieerd repertoire ten gehore wordt gebracht. Het koor heeft zich voor de voorstelling een nieuwe uitdaging gesteld: acteren. Regisseur Erik Krabbenborg staat het koor met raad, daad en bezieling terzijde. Speciaal voor Surprise ontwikkelde hij een verhaallijn die, in combinatie met het muzikale repertoire, zorgt voor een bijzonder programma. Om de voorstelling compleet te maken wordt door de koorleden, tussen de bedrijven door, hard gewerkt aan een geschikt decor en toepasselijke kleding.

Jubileum
Kende Surprise in 1990 nog 26 zanglustige mannen en vrouwen, een paar jaar later was dat aantal verdrievoudigd. Anno 2016 heeft het amusementskoor ruim 40 leden in de leeftijd van 39 plus. Er wordt voornamelijk vierstemmig gezongen, begeleid door een pianiste. Het repertoire omvat vele muziekgenres, van klassiek tot modern, van pop tot musical. Iets dat ook in B.O.L., 'Beurs Of Liefde' tot uiting wordt gebracht.

Kaarten
De voorstellingen van Amusementskoor Surprise vinden plaats op zaterdag 9 en zondag 10 april 2016 in het Agora Theater in Druten. Kaarten kosten 13,50 euro en zijn te bestellen via www.agoratheater.nl. Meer informatie over het koor: www.amusementskoorsurprise.nl of via Facebook.