De prinskandidaten van De Dijkvelders voor 2016 presenteerden zich geheel in stijl.
De prinskandidaten van De Dijkvelders voor 2016 presenteerden zich geheel in stijl. Foto: Marieke van Rossum

Jubileum De Dijkvelders

EWIJK - Het carnavalsseizoen is van start gegaan en dat betekent voor carnavalsvereniging De Dijkvelders uit Ewijk een bijzonder jaar. De vereniging viert namelijk het 55-jarig jubileum.

Tijdens Ewijk gaat los is het startschot gegeven voor het carnavalsseizoen 2015-2016. Tijdens die avond zijn er elf prinskandidaten gepresenteerd aan het publiek. Alle prinskandidaten kwamen als clown tevoorschijn, geheel in het teken van het thema van dit jaar: circus.

Pronkzitting
Zaterdag 9 januari is de pronkzitting in MFA 't Hart in Ewijk. Er is een fantastisch programma, dat door artiesten van eigen 'Euwickse' bodem neergezet wordt. Het hoogtepunt van de avond is de onthulling van de nieuwe prins, die tijdens het jubileumjaar mag heersen over 'Zottendael'. De pronkzitting begint om 19.30 uur, de deur is om 18.30 uur open. Kaarten zijn aan de deur te verkrijgen en kosten 7,50 euro per stuk.
Op zondag 10 januari is de jeugdpronkzitting van De Dijkvelders. De zaal is geopend vanaf 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Kaarten zijn te koop aan de deur en kosten 2,50 euro voor kinderen tot twaalf jaar. Jeugd boven de twaalf en volwassenen betalen 5 euro. Op zondag 17 januari is de prinsenreceptie voor beide prinsen en hofhoudingen. Meer informatie: www.dijkvelders.nl.