V.l.n.r.: Gerben Dudok, Rob van Kessel en Frans van Kessel.
V.l.n.r.: Gerben Dudok, Rob van Kessel en Frans van Kessel. Foto: Ger Loeffen

Bij Droom! Beuningen gaan zorg en commercie hand-in-hand

BEUNINGEN - Aankomende maandag 4 januari opent Droom! Beuningen haar deuren. Het kantorencomplex van de Van Kessel Groep aan de Schoenaker werd in zeer korte tijd omgebouwd tot flexwerkplekken met vergadermogelijkheden en bijbehorende horecafaciliteiten.

Door Ger Loeffen

Droom! Beuningen is ontstaan toen Frans van Kessel en zoon Rob een keer op bezoek waren bij Droom! Elst, onderdeel van Driestroom. Het concept sprak de Van Kessels aan; commerciƫle activiteiten als het aanbieden van vergader- en flexwerkplekken combineren met zorg en ondersteuning aan mensen met afstand op de reguliere arbeidsmarkt in de leeftijd van 18 tot 67 jaar. Daarin had Droom! Elst haar plek in korte tijd reeds bewezen.
De contacten met Driestroom waren snel gelegd. Daarbij kwam dat de bouwexperts van de Van Kessel Groep iets wilden doen aan het traditionele cellenkantoor in het pand aan de Schoenaker. In het pand wordt zelfs een flinke bakkerij gevestigd, waar de mensen van Driestroom hun weergaloos lekkere traditionele appeltaarten kunnen bakken.

Uitdagen
De assistent-medewerkers wordt een arbeidservaringsplek aangeboden, waarbij ze door vaste medewerkers worden uitgedaagd het beste uit zichzelf te halen.

Dat kan heel laagdrempelig beginnen met het schillen van de appels, totdat de assistent geheel zelfstandig een appeltaart kan bakken. De ander start met schoonmaakwerk en kan later doorstromen naar de bediening bij de lunch.
Dichtbij de realiteit
'De traditionele dagbesteding zal nog meer onder druk komen te staan', zegt de 28-jarige Gerben Dudok, die als bedrijfsleider bij Droom! Beuningen gaat optreden. 'De samenwerking komt ook voort uit onze MVO-gedachte', vult Rob van Kessel, directeur van de Van Kessel Groep, aan. 'We zijn zakelijk, maar staan dicht bij de realiteit. Medewerkers uit de regio Nijmegen en Maas en Waal kunnen werken in hun eigen vertrouwde omgeving', aldus beiden. 'Daarnaast worden voor deze regio prachtige vergader- en flexwerkplekken gecreƫerd vlakbij de A73'.

Meer informatie
Droom! Beuningen is bereikbaar via tel. 024-67 79 061 of per mail: info@bijdroombeuningen.nl.