Satenik Keworkova.
Satenik Keworkova. Foto: Ger Loeffen

In de serie Dit is Beuningen vertellen inwoners van Weurt, Winssen, Beuningen en Ewijk over hun favoriete plek in de gemeente.

Deze week: Satenik Keworkova

Door Willeke Guelen

Locatie: Julianaplein Beuningen

Beuningen als veilige thuishaven

Satenik Keworkova woont sinds 2002 in Beuningen. De geboren Armeense verliet kort daarvoor samen met haar partner Eduart haar vaderland om op een veiliger plek een nieuw bestaan op te bouwen. Over het verleden praat ze niet graag. 'Ik richt me liever op de toekomst en op alle goede dingen die ik hier heb meegemaakt.' En dat is veel, want Satenik voelt zich helemaal thuis in Beuningen.

'Beuningen geeft mij een veilig gevoel. Het is een dorp, terwijl toch alle voorzieningen er zijn. Een fijn winkelcentrum en zelfs een bioscoop. We hebben in Beuningen veel nieuwe vrienden gemaakt. We zijn echt deel uit gaan maken van de gemeenschap hier. Als ik in het centrum loopt kom ik altijd bekenden tegen. Daarom ben ik er graag.'

'We hebben hard gewerkt om er iets van te maken. Natuurlijk eerst Nederlands geleerd, daarna opleidingen gevolgd. Maar we hebben ook veel aardige mensen getroffen die ons verder geholpen hebben. Ik heb nu een fijne baan bij ICI-Paris XL in Nijmegen en Eduart heeft een eigen bedrijf. We hebben het goed, samen met onze kinderen Kara (13) en Garik (9). En hoewel Nijmegen een prima plek is om te werken, is het prettig om na de drukte van de grote stad weer lekker thuis te komen in Beuningen.

De komende maanden worden spannend voor Satenik. Ze doet mee aan de landelijke wedstrijd voor het 'Dior Make-up talent 2015'. 'Daar ligt echt mijn hart, ik kan er mijn vakmanschap en creativiteit in kwijt.' Na een aantal strenge selectieronden wist doorzetter Satenik door te dringen tot de finale. 'Tijdens de finale wordt uit tien kandidaten de beste van Nederland gekozen en ik ga er natuurlijk alles aan doen om te winnen'.

Heeft u ook een favoriete plek binnen de gemeente Beuningen? Stuur dan een mailtje naar info@ditisbeuningen.nl.