Deze leerlingen gaan 13 juli naar Thailand en Cambodja.
Deze leerlingen gaan 13 juli naar Thailand en Cambodja. Foto: Dominicus College

Maas en Waalse scholieren voor project naar Thailand en Cambodja

Door Constance Moolhuijzen

DRUTEN - Een groep van vijftien scholieren, drie leerkrachten en een arts vertrekken op 13 juli 2016 naar Thailand en Cambodja. Onder hen vijf leerlingen uit Maas en Waal; Shaye Verheijden, Ernst Vonk, Sam Sommerdijk, Aniek Hofstede en Derk van der Meer. Allen zijn ze vierdejaars scholier van het Dominicus College in Nijmegen. Onlangs zijn ze gestart met hun acties om geld in te zamelen.

De leerlingen starten hun acties om sponsoren te vinden al vroeg, omdat het niet ten koste mag gaan van hun schoolprestaties. In maart moet het geld binnen zijn, dus een goede balans tussen huiswerk maken en sponsoring zoeken is belangrijk. Als je blijft zitten mag je niet mee, ondanks je inbreng van 1.800 euro. Daar bovenop brengen de leerlingen zelf 900 euro in voor reis- en verblijfkosten.
De trip is geen vakantiereisje en evenmin ontwikkelingshulp. De insteek is samen op de wereld, samen praten over millenniumdoelen en de problemen in de wereld, maar ook samen lachen. Vanaf dag twee, na aankomst in Bangkok (Thailand), verblijven de leerlingen samen met hun buddy in gastgezinnen, kerken en weeshuizen. Het reisschema voert ze in drie weken door Thailand en Cambodja.

Stichting Global Exploration
Het geld dat de scholieren inzamelen gaat naar projecten van de stichting Global Exploration in Thailand en Cambodja. Dit betreft onder andere het plaatsen van waterpompen, uitgevoerd door de lokale bevolking, zodat daarmee de economie ook geholpen wordt. Ook het planten van bomen, boekenkasten maken en het schilderen van scholen behoort tot de projecten; dus de handen uit de mouwen en zelf zien dat het ingezamelde geld niet aan de strijkstok blijft hangen maar goed gebruikt wordt. Naast diverse sponsorpakketten is er ook een loterij. Loten kosten 2,50 euro en de trekking is op 12 januari. Meer informatie via nicole.hamers@dominicus.nl. De scholieren zijn tijdens hun reis te volgen via hun Facebookpagina: Xploredominicus.