Buis tijdens NK Rolstoeltennis Rotterdam.
Buis tijdens NK Rolstoeltennis Rotterdam. Foto: Stichting Marjolein Buis

Tweemaal zilver Buis op NK

ROTTERDAM – De Beuningse rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft tijdens het NK rolstoeltennis in Rotterdam zowel in het enkelspel als in het dubbelspel beslag gelegd op de tweede plaats. In beide onderdelen maakte Buis de verwachtingen met goed spel waar. Toch had er voor de Beuningse sportster, tijdens dit toernooi, meer in gezeten.

Na een 6-0, 6-0 overwinning in de halve finale van het dubbelspel, trad Buis, samen met Micha Spaanstra, in de finale aan tegen Van Koot en De Groot. Na een prima eerste set (6-4) werd de tweede set stroef begonnen. Een 0-5 achterstand werd echter weggepoetst tot 5-5, maar daarna moest de set toch aan de tegenstanders worden gelaten.

In een allesbeslissende tie break was het de spanning die hoogtij vierde. Buis en Spaanstra misten drie matchpoints, alvorens Van Koot en De Groot op hun zesde wedstrijdpunt wél toesloegen (14-16).

Buis kon op zondag revanche nemen op Van Koot, tijdens de finale in het enkelspel. De eerste set verloor ze met 6-7. In de tweede set, die prachtig tennis opleverde, was het Buis die een 4-3 voorsprong nam. Maar daarna zwakte Buis af.
De Beuningse verloor drie games op rij, waardoor ook in het enkelspel de titel naar Van Koot ging.
Marjolein Buis gaat nu genieten van een welverdiende week vakantie. Voor 2016 staan onder meer de Spelen in Rio op het programma. Voor meer informatie: www.marjoleinbuis.nl.