Kasteel Hernen in winterse sferen.
Kasteel Hernen in winterse sferen. Foto: Ton Rothengatter

Knapperende vuurtjes in Winterkasteel Hernen

HERNEN – Tot nu toe was het gebruikelijk dat Kasteel Hernen een winterslaap hield, om zich voor te bereiden op een nieuw seizoen. Maar dit jaar wijkt het kasteel daar van af en is het voor het eerst mogelijk om Kasteel Hernen ook in de winter te beleven.

Op dinsdag 29 december gaat het kasteel voor één dag open en zorgt voor winterse sensaties, zoals knapperende vuurtjes, een winters verhaal, Oudhollandse spelen, een zoektocht met de lamp door het schemerige kasteel, zelfgebakken wafeltjes en natuurlijk warme chocomel.

Kastelenpaspoort
Jong en oud kunnen deze middag het kasteel ontdekken of meedoen aan tal van activiteiten, om een kastelenpaspoort te verdienen. Het kasteel blijft open tot 18.00 uur, zodat het ook mogelijk is om te ervaren hoe men in de middeleeuwen leefde in de donkere dagen na kerst.

De entree bedraagt 4,50 euro voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar, volwassenen betalen 6,00 euro. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen betalen 1 euro en voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 3,50 euro. Kasteel Hernen is dinsdag 29 december geopend van 13.00 tot 18.00 uur. Het kasteel is gevestigd aan de Dorpsstraat 40 in Hernen.